Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Suolaiset leivonnaiset » Gluteeniton ja vegaaninen kreikkalaistyylinen piirakka

Gluteeniton ja vegaaninen kreikkalaistyylinen piirakka

Gluteeniton ja vegaaninen kreikkalaistyylinen piirakka

Reseptin kirjoittaja Iina Sarkama | Iinabites
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

35

minuuttia
Esipaista

10

min
Kokonaisaika

1

tunti 

Ainekset

  • Pohja
  • 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta tummaa jauhoseosta

  • 150 g maidotonta margariinia

  • 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia

  • 1 rkl vettä

  • Ripaus suolaa

  • Täytteet
  • 1 dl kivettömiä kalamata-oliiveja

  • 100 g miniluumutomaatteja

  • 1 vihreä paprika

  • 1 pieni punasipuli

  • 200 g vegaanista kreikkalaista juustoa

  • 2 tl kuivattua oreganoa

  • 150 g vegaanista juustoraastetta

  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia

  • mustapippuria

  • Koristeluun
  • Rucolan versoa

Valmistus

  • Nypi kuutioitu rasva suolalla maustetun jauhoseoksen joukkoon.
  • Lisää lopuksi vesi ja jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun valmistat täytteet.
  • Pilko kasvikset haluamasi kokoisiksi paloiksi sekä kuutioi kreikkalainen juusto.
  • Yhdistä juustoraaste kulhossa jogurtin kanssa ja mausta mustapippurilla.
  • Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 25 cm).
  • Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  • Ripottele esipaistetun pohjan päälle pilkotut kasvikset, juustokuutiot sekä kuivattu oregano. Kaada päälle vielä jogurtti-juustoseos.
  • Paista uunin keskitasolla tasolla noin 30-35 minuuttia.
  • Anna jäähtyä ja koristele vielä halutessasi rucolan versoilla.

    Iina Sarkama | Iinabites

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.