Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Suolaiset leivonnaiset » Gluteeniton ja vegaaninen kreikkalaistyylinen piirakka
Gluteeniton ja vegaaninen kreikkalaistyylinen piirakka
Julkaistu
Gluteeniton ja vegaaninen kreikkalaistyylinen piirakka
Reseptin kirjoittaja Iina Sarkama | Iinabites
Kypsennysaika
35
minuuttiaEsipaista
10
minKokonaisaika
1
tuntiAinekset
- Pohja
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta tummaa jauhoseosta
150 g maidotonta margariinia
1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
1 rkl vettä
Ripaus suolaa
- Täytteet
1 dl kivettömiä kalamata-oliiveja
100 g miniluumutomaatteja
1 vihreä paprika
1 pieni punasipuli
200 g vegaanista kreikkalaista juustoa
2 tl kuivattua oreganoa
150 g vegaanista juustoraastetta
1 dl maustamatonta soijajogurttia
mustapippuria
- Koristeluun
Rucolan versoa
Valmistus
- Nypi kuutioitu rasva suolalla maustetun jauhoseoksen joukkoon.
- Lisää lopuksi vesi ja jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun valmistat täytteet.
- Pilko kasvikset haluamasi kokoisiksi paloiksi sekä kuutioi kreikkalainen juusto.
- Yhdistä juustoraaste kulhossa jogurtin kanssa ja mausta mustapippurilla.
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 25 cm).
- Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Ripottele esipaistetun pohjan päälle pilkotut kasvikset, juustokuutiot sekä kuivattu oregano. Kaada päälle vielä jogurtti-juustoseos.
- Paista uunin keskitasolla tasolla noin 30-35 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja koristele vielä halutessasi rucolan versoilla.
Iina Sarkama | Iinabites