Etusivu » Gluteeniton Tattarisuurimo » Gluteeniton Tattariviikunapuuro
Gluteeniton Tattariviikunapuuro
Julkaistu
Gluteeniton Tattariviikunapuuro
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Tämä ihana herkku on vähäkalorinen ja terveellinen, mutta silti makea. Marjoja vaihdellen siihen saa vaihtelevaa raikkautta ja kirpeyttä. Gluteeniton tattariviikunapuuro sisältää paljon kuitua, magnesiumia, sinkkiä ja B1-vitamiinia. Viikunat ovat emäksisiä ja siten hyviä kehon PH-tasapainolle.
Ainekset
2 dl yön yli liotettua Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia tattarisuurimoita
5 yön yli liotettua (luomu)viikunaa
0,5 tl ceylon kanelia
2 dl liotusvettä
(1 banaani)
ripaus suolaa
Valmistus
- Liota tattari ja viikunat erikseen. Huuhtele aamulla tattari juoksevan veden alla. Liotettu tattari on melko limaista, mutta älä anna sen häiritä ;).
- Kaada kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi. Lisää vettä jos tarvitsee, mutta älä paljon, vain sen verran että blenderi pyörii.
- Jos haluat siitä oikein makeaa, lisää banaani.
- Laita kulhoon reilusti vadelmia ja tattari-viikunapuuroa. Voit myös koota ne kerroksittain ja saat ihanan jälkiruoan.
- Gluteeniton tattariviikunapuuro maistuu todennäköisesti myös lapsille.
Reseptin luonut Sanna Hiltunen – Parantava ruoka