Gluteeniton juustokakku valkosuklaavaahdolla
Gluteeniton juustokakku valkosuklaavaahdolla
6
kpl20
minuuttiaTämä gluteeniton juustokakku valkosuklaavaahdolla on paitsi vegaaninen myös ihanan mehevä ja sopii mainiosti kevään juhliin! (Gluteeniton, kananmunaton, maidoton)
Valmistusaika: 35 min + jäähtymisaika kylmässä n.1-2 tuntia tai yön yli.
6 pientä irtopohjavuokaa, halkaisija 10 cm tai yksi suurempi vuoka. Huom: jos teet kakun suureen kapeaan ja pitkään vuokaan (35 cm x 11 cm), suosittelen tuplaamaan sekä taikinan että täytteen ohjeen.
Ainekset
- Gluteeniton pohja
2 dl (130 g ) Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,25 tl suolaa
3 rkl vaaleaa siirappia
0,75 dl (~60 g) huoneen lämpöistä neitsytkookosöljyä
lisäksi: öljyä vuokien voiteluun
- Tuorejuustotäyte
200 g soijatuorejuustoa
0,75 dl makeuttamatonta soijajogurttia
4 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl limen mehua
puolikkaan limen raastettua kuorta
ripaus suolaa
- Valkosuklaavaahto
n. 2,5 dl vaahdotettua kasvipohjaista gluteenitonta ”kerma”vaahtoa
40 g maidotonta valkosuklaata
- Koristeluun
marjoja, limen raastettua kuorta, limen paloja
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Gluteeniton pohja
- Sekoita jauhoseos ja suola.
- Lisää siirappi ja kookosöljy ja sekoita taikina pehmeäksi helposti muotoiltavaksi massaksi.
- Voitele piirakkavuokien pohja ja reunat ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Laita piirakkavuoat jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
- Tuorejuustotäyte
- Sekoita täytteen ainekset vatkaimella.
- Kaada täyte vuokiin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia tai kunnes piiraan reunat ja täyte ovat saaneet väriä. Täyte hyytyy piiraiden viilentyessä.
- HUOM. aseta uunipelti alle (uunin alimmaiselle tasolle), kun paistat piiraita / piirasta uunissa, sillä täyte saattaa kuplia hieman yli.
- Annan piiraiden tekeytyä ja jähmettyä viileässä n. 2 tuntia – seuraavaan päivään ennen koristelua.
- Valkosuklaavaahto
- Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä.
- Sekoita sula suklaa kermavaahdon joukkoon.
- Koristelu
- Koristele gluteeniton juustokakku valkosuklaavaahdolla, marjoilla, raastetulla limenkuorella ja limenpaloilla.
Resepti ja kuva: My Berry Forest | Tiina Strandbeg