Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteeniton juustokakku valkosuklaavaahdolla

Gluteeniton juustokakku valkosuklaavaahdolla

Gluteeniton juustokakku valkosuklaavaahdolla

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

6

kpl
Kypsennysaika

20

minuuttia

Tämä gluteeniton juustokakku valkosuklaavaahdolla on paitsi vegaaninen myös ihanan mehevä ja sopii mainiosti kevään juhliin! (Gluteeniton, kananmunaton, maidoton)
Valmistusaika: 35 min + jäähtymisaika kylmässä n.1-2 tuntia tai yön yli.
6 pientä irtopohjavuokaa, halkaisija 10 cm tai yksi suurempi vuoka. Huom: jos teet kakun suureen kapeaan ja pitkään vuokaan (35 cm x 11 cm), suosittelen tuplaamaan sekä taikinan että täytteen ohjeen.

Ainekset

  • Gluteeniton pohja
  • 2 dl (130 g ) Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

  • 0,25 tl suolaa

  • 3 rkl vaaleaa siirappia

  • 0,75 dl (~60 g) huoneen lämpöistä neitsytkookosöljyä

  • lisäksi: öljyä vuokien voiteluun

  • Tuorejuustotäyte
  • 200 g soijatuorejuustoa

  • 0,75 dl makeuttamatonta soijajogurttia

  • 4 rkl vaaleaa siirappia

  • 1 rkl Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

  • 1 rkl limen mehua

  • puolikkaan limen raastettua kuorta

  • ripaus suolaa

  • Valkosuklaavaahto
  • n. 2,5 dl vaahdotettua kasvipohjaista gluteenitonta ”kerma”vaahtoa

  • 40 g maidotonta valkosuklaata

  • Koristeluun
  • marjoja, limen raastettua kuorta, limen paloja

Valmistus

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Gluteeniton pohja
  • Sekoita jauhoseos ja suola.
  • Lisää siirappi ja kookosöljy ja sekoita taikina pehmeäksi helposti muotoiltavaksi massaksi.
  • Voitele piirakkavuokien pohja ja reunat ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Laita piirakkavuoat jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
  • Tuorejuustotäyte
  • Sekoita täytteen ainekset vatkaimella.
  • Kaada täyte vuokiin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia tai kunnes piiraan reunat ja täyte ovat saaneet väriä. Täyte hyytyy piiraiden viilentyessä.
  • HUOM. aseta uunipelti alle (uunin alimmaiselle tasolle), kun paistat piiraita / piirasta uunissa, sillä täyte saattaa kuplia hieman yli.
  • Annan piiraiden tekeytyä ja jähmettyä viileässä n. 2 tuntia – seuraavaan päivään ennen koristelua.
  • Valkosuklaavaahto
  • Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä.
  • Sekoita sula suklaa kermavaahdon joukkoon.
  • Koristelu
  • Koristele gluteeniton juustokakku valkosuklaavaahdolla, marjoilla, raastetulla limenkuorella ja limenpaloilla.

    Resepti ja kuva: My Berry Forest | Tiina Strandbeg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.