Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat kauravadelmapalat
Gluteenittomat kauravadelmapalat
Julkaistu
Gluteenittomat kauravadelmapalat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annosta
12
kplAinekset
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita
1 dl manteleita
1 dl kurpitsansiemeniä
15 g kuivattuja vedelmia
ripaus suolaa
1 dl maapähkinävoita
1,5 dl hunajaa
- Jogurttikuorrute
n. 150 g kreikkalaista jogurttia
2-3 rkl tomusokeria
2 rkl (sulaa) kookosöljyä
Valmistus
- Sekoita kaurahiutaleet, mantelit, kurpitsansiemenet ja suola keskenään. Kuumenna kattilassa maapähkinävoi ja hunaja notkeaksi. Kaada seos kaurasiemensekoitukseen ja sekoita. Hienonna kuivatut vadelmat. Lisää sekaan ja sekoita. Painele seos lusikalla tiukaksi levyksi leivinpaperilla päällystettyyn pakastuksen kestävään astiaan. Anna tekeytyä pakastimessa noin 2h.
- Leikkaa terävällä veitsellä kauravadelmapalat. Nosta vielä takaisin pakastimeen noin tunnin ajaksi. Valmista halutessasi jogurttikuorrute sekoittamalla kaikki ainesosat kulhossa yhteen. Sirottele kuorrute lusikalla tai pursotinpussia apunakäyttäen kauravadelmapalojen päälle. Nosta pakastimeen vielä 30 minuutiksi.
Iina Sarkama | Iinabites
Vinkki
- Säilytä valmiit gluteenittomat kauravadelmapalat pakastimessa.