Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Porkkanapataleipä
Gluteeniton Porkkanapataleipä
Julkaistu
Gluteeniton Porkkanapataleipä
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
1
leipäKypsennysaika
45
minuuttiaHerkullinen Gluteeniton Porkkanapataleipä on ehdottomasti vaivannäön arvoista. Tee taikina valmiiksi edellisenä iltana ja paista aamulla. Saat tuoretta leipää heti aamiaiselle.
Ainekset
4 dl vettä (+42 C)
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl (2 pientä porkkanaa) raasteena
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
Valmistus
- Sekoita veteen kuivahiiva, psylliumi, suola ja porkkanaraaste.
- Lisää lopuksi jauhot.
- Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
- Anna kohota 12 h pöydällä huoneenlämmössä, peitä kulho kelmulla.
- Seuraavana aamuna pyöräytä taikina nopeasti palloksi ja anna kohota vielä 30 min liinan alla.
- Laita pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni päälle 225 C anna lämmetä 30 min.
- Jonka jälkeen laita leipä pataan ja kansi päälle.
- Paista 30 min, jonka jälkeen ota kansi pois ja jatka paistamista 15 min.
- Gluteeniton porkkanapataleipä on valmis nautittavaksi hieman jäähdyttyään.
Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa