Etusivu » Vaalea Gluteeniton Jauhoseos » Gluteeniton Mustikkapiirakka
Gluteeniton Mustikkapiirakka
Julkaistu
Gluteeniton Mustikkapiirakka
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Annokset
12
palaaKypsennysaika
30
minuuttiaGluteeniton mustikkapiirakka valmistuu helposti ja nopeasti Virtasalmen Viljatuotteen vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Ainekset
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 rkl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
200 g voita (tai margariinia)
2 dl maitoa
5 dl mustikoita
Valmistus
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata voi.
- Lisää vaahtoon kuivat ainekset, maito ja sula voi vuorotellen vähän kerrassaan.
- Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi.
- Sekoita puolet mustikoista taikinaan.
- Voitele vuoka (noin 23 x 33 cm) ja levitä taikina vuokaan.
- Ripotteleloput mustikat päälle ja paista uunin keskitasolla 200 – asteessa noin 30 minuuttia.
- Tarjoa gluteeniton mustikkapiirakka sinällään tai jos haluat oikein herkkua niin vaniljajäätelön kera se todella maistuu.
Jamiela Ruotsalainen | WillaSarkko
Hyvä piirakkapohja. Suosittelen.. kaikki marjat,omenat ja päälle laitan joskus kermaviili + rahkatäytteen.
Hei Marita!
Kiitos mukavasta palautteestasi!
Mikä uunilämpötila?
Hei Johanna!
Kiitoksia hyvästä huomiosta! Korjasin ohjeen. Paistolämpötila on 200 astetta.
Ystävällisin terveisin
Virtasalmen Viljatuote
Kiitos ohjeesta! Loistava! Seuraavan kerran kokeilen kolmella kananmunalla, jotta pohjassa ei maistuisi niin vahvasti kananmuna. Hyvin riitti pyöreään piirakkavuokaan ja kuuteen muffinssiin.
Hei Ninni!
Kiitoksia hyvästä palautteesta!
Hyvä ohje! Käytin tosin vain 3 munaa ja 3 dl sokerin sijasta 2 dl ruokokidesokeria. Ilmoitetut vuoan mitat olivat oudot. Tein itse pyöreään 28 cm vuokaan.
Hei!
Reseptissä käytetty vuoka on tosiaan suorakaiteen muotoinen perinteisen pyöreän sijaan. Mukava kuulla, että piirakka onnistui oman näköiseksi soveltaenkin 🙂
Kun mökillä ei ollut kuin valmista mansikkahilloa, jätin maidon pois taikinasta ja lisäsin päälle lusikalla hillonokareita.
Ja hyvä tuli.
Lisäsin muuten ripauksen kanelia taikinaan.
Kiitos Pirjo palautteestasi! 🙂
Todella hyvä piirakka, kuohkea ja maistuva.
Minulla ei ollut Virtasalmen Viljatuotteen jauhoja joten laitoin muita, eli 2dl riisijauhoja, 2 dl kaurajauhoja ja 1 dl maissijauhoja. Omenia oli pakkasessa viipaloituna ja ne olivat vähän kohmeisia kun laitoit piirakkaan. Todella hyvä resepti, piirakka on mehukas ja pehmeä.
Hei Heli,
Mahtava kuulla, että resepti onnistui myös omalla jauhoseoksella!