Gluteeniton tuorepasta

Gluteeniton tuorepasta

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.8 keskiarvio 5 arvostelijalta
Kypsennysaika

2

minuuttia

Gluteeniton tuorepasta onnistuu Viljatuotteen Vaaleasta jauhoseoksesta! Uskaltaudu kokeilemaan pastan tekoa. Et varmasti pety makuun!

Ainekset

Valmistus

  • Kaada jauhoseos isoon kulhoon.
  • Tee jauhojen keskelle ”reikä” ja kaada siihen vesi, oliiviöljy ja kananmunat.
  • Sekoita ainekset niin, että tuot jauhoja pikku hiljaa reunoilta keskelle.
  • Vaivaa taikinaa useita minuutteja kunnes siitä tulee tasainen ja venyvä.
  • Jos taikina tarttuu sormiisi, lisää jauhoja vähitellen kunnes ei enää tartu. Jaa taikina 3-4 osaan.
  • Pastakoneella
  • Pyöritä taikinat koneesta läpi ensin käyttäen isointa nro. 7 kokoa.
  • Jos taikina alkaa hajoilla, pyörittele sitä käsissäsi ja kokeile uudelleen.
  • Kun taikinat on pyöritetty isoimmasta asennosta läpi, jauhoita taikinat ja pyöritä ne läpi koosta nro. 5.
  • Jos taikina on liian tahmea, ripottele molemmille puolille sitä lisää jauhoja.
  • Jos taikinasta tulee liian pitkä, leikkaa se pienempiin osiin.
  • Kun taikinat on pyöritetty läpi, voit tehdä niistä koneen asetuksissa spagettia tai tagliatellea.
  • Ilman konetta
  • Kauli taikinapallo suorakaiteen malliseksi. Kääntele taikinaa ja lisää välissä jauhoja tasolle. Kun taikina on haluamasi paksuista, taita toinen 1/3 taikinasta päälle, jonka jälkeen käännä jälleen 1/3 taikinasta tämän päälle. Älä paina reunoja tai taikinaa kasaan! Leikkaa isolla/pitkällä veitsellä haluamasi kokoisia tagliatelleja. Avaa taitokset, työnnä veitsi kaikkien tagliatellejen ali, nosta ylös päin ja sujauta käsivarsi pastojen alle. Siirrä sivuun väljään kasaan odottamaan paistoa.
  • Muista aina jauhoittaa pastaa, kun käsittelet sitä, jotta se ei tartu toisiinsa.
  • Gluteeniton tuorepasta kypsyy hyvin nopeasti, 2-3 minuutissa. Jos keität pastaa liian kauan, tulee siitä vain muusia.
  • Lisää tuoreen keitetyn pastan joukkoon tomaatti- tai pestokastiketta ja Nauti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.