Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Suolaiset leivonnaiset » Gluteeniton tuorepasta
Gluteeniton tuorepasta
Julkaistu
Gluteeniton tuorepasta
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
2
minuuttiaGluteeniton tuorepasta onnistuu Viljatuotteen Vaaleasta jauhoseoksesta! Uskaltaudu kokeilemaan pastan tekoa. Et varmasti pety makuun!
Ainekset
250 g (n. 3,1 dl) Virtasalmen Viljatuottteen Vaaleaa gluteeniton jauhoseosta
3 kananmunaa (L kokoista)
3 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
Valmistus
- Kaada jauhoseos isoon kulhoon.
- Tee jauhojen keskelle ”reikä” ja kaada siihen vesi, oliiviöljy ja kananmunat.
- Sekoita ainekset niin, että tuot jauhoja pikku hiljaa reunoilta keskelle.
- Vaivaa taikinaa useita minuutteja kunnes siitä tulee tasainen ja venyvä.
- Jos taikina tarttuu sormiisi, lisää jauhoja vähitellen kunnes ei enää tartu. Jaa taikina 3-4 osaan.
- Pastakoneella
- Pyöritä taikinat koneesta läpi ensin käyttäen isointa nro. 7 kokoa.
- Jos taikina alkaa hajoilla, pyörittele sitä käsissäsi ja kokeile uudelleen.
- Kun taikinat on pyöritetty isoimmasta asennosta läpi, jauhoita taikinat ja pyöritä ne läpi koosta nro. 5.
- Jos taikina on liian tahmea, ripottele molemmille puolille sitä lisää jauhoja.
- Jos taikinasta tulee liian pitkä, leikkaa se pienempiin osiin.
- Kun taikinat on pyöritetty läpi, voit tehdä niistä koneen asetuksissa spagettia tai tagliatellea.
- Ilman konetta
- Kauli taikinapallo suorakaiteen malliseksi. Kääntele taikinaa ja lisää välissä jauhoja tasolle. Kun taikina on haluamasi paksuista, taita toinen 1/3 taikinasta päälle, jonka jälkeen käännä jälleen 1/3 taikinasta tämän päälle. Älä paina reunoja tai taikinaa kasaan! Leikkaa isolla/pitkällä veitsellä haluamasi kokoisia tagliatelleja. Avaa taitokset, työnnä veitsi kaikkien tagliatellejen ali, nosta ylös päin ja sujauta käsivarsi pastojen alle. Siirrä sivuun väljään kasaan odottamaan paistoa.
- Muista aina jauhoittaa pastaa, kun käsittelet sitä, jotta se ei tartu toisiinsa.
- Gluteeniton tuorepasta kypsyy hyvin nopeasti, 2-3 minuutissa. Jos keität pastaa liian kauan, tulee siitä vain muusia.
- Lisää tuoreen keitetyn pastan joukkoon tomaatti- tai pestokastiketta ja Nauti!