Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Suolaiset leivonnaiset » Gluteeniton rouheinen vuokaleipä

Gluteeniton rouheinen vuokaleipä

Gluteeniton rouheinen vuokaleipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Määrä

1

leipä
Kypsennysaika

45

minuuttia

Gluteeniton rouheinen vuokaleipä syntyy kuin itsestään ainekset sekoittamalla ja paistamalla. Lämpimän leivän tuoksu hurmaa kaikki!

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja siirappi.
  • Sekoita 5½ dl jauhoseosta taikinaan.
  • Kumoa taikina pöydälle ja alusta loput jauhoseoksesta taikinaan hyvin.
  • Kumoa taikina voideltuun leipävuokaan ja kohota 60 minuuttia.
  • Paista 210 asteessa 45 minuuttia.
  • Gluteeniton rouheinen vuokaleipä on parhaimmillaan tuoreena.

Vinkki

  • Onko vuokaleipä jo parin päivän takaa? Kokeile paahtaa leipää esimerkiksi leivän paahtimessa, saat siihen uudestaan makua. Voit myös hyödyntää leipää vaikkapa bruschettoihin. 

13 Kommenttia

  1. Kysyn ohjetta hapanjuuren valmistukseen. Opettelen ja alan tilaamaan teiltä jauhoja.

      1. Hei Carina,
        Emme ole itse kokeilleet, mutta miksipä ei! Lisää jauhoja vähä vähältä, sillä taikina kannattaa jättää melko löysäksi. Näin vältyt kuivilta ja tiiviiltä sämpylöiltä!

  2. Hei!
    Rouheinen vuokaleipä tuli juuri uunista. Lisäsin taikinaan hieman auringonkukansiemeniä ja onnistui kyllä mainiosti. Kiitos kivoista resepteistä, joita testailen tässä pikkuhiljaa. Iso jauholähetys saapui eilen ja nyt on kiva leipoa. 🙂

  3. Osaatteko sanoa miksi rouheinen vuokaleipä lässähtää uunissa.Mitä teen väärin. Yritän tehdä ohjeen mukaisesti.Teen taikinan yleiskoneella. Miten uuni? Olen käyttänyt kiertoilma uunia.Jauhoina porkkanajauho seos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.