Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat valkosipuli-juustomuffinssit
Gluteenittomat valkosipuli-juustomuffinssit
Julkaistu
Gluteenittomat valkosipuli-juustomuffinssit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
25
minuuttiaAinekset
2 dl gluteenitonta kaurajuomaa
1 dl creme fraichea
1 kananmuna
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
100 g mozzarella juustoraastetta
100 g cheddar juustoraastetta
(pinnalle parmesan tai pecorino juustoraastetta)
100 g margariinia / voita
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
6 valkosipulin kynttä
Valmistus
- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja ruokasooda. Lisää kananmuna, rypsiöljy, creme fraiche ja kaurajuoma. Sekoita. Lisää juustoraasteet ja sekoita jälleen.
- Valmista valkosipuliyrttivoi. Hienonna persilja ja murskaa valkosipulit. Lisää sulan voin sekaan ja sekoita.
- Voitele muffinivuoka vuokaspraylla tai öljyllä pullasutia käyttäen. Annostele taikinaa noin puolen väliin vuokaan. Annostele valkosipuliyrttivoita noin 1 tl jokaiseen muffinssikoloon taikinan päälle. Laita vielä toinen kerros taikinaa valkosipuliyrttivoin päälle. Ripottele päälle vielä halutessasi parmesan juustoraastetta.
- Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja nosta sen jälkeen jäähdytysritilän päälle.
Iina Sarkama | Iinabites
Aivan mahtavia tuli, käytin nesteenä tavallista laktoositonta maitoa. Jotain pientä lisuketta laitan seuraavalla kerralla, chili tai paprika.