Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat kuningatarpiirakat

Gluteenittomat kuningatarpiirakat

Gluteenittomat kuningatarpiirakat

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

6

piirakkaa
Kypsennysaika

30

minuuttia

Gluteenittomat kuningatarpiirakat ovat ihanan marjaisia ja parhaimmillaan lämpiminä kermavaahdon kanssa. Herkulliset kuningatarpiirakat sopivat kananmuna-allergisille, sillä niiden valmistuksessa ei tarvita lainkaan kananmunia. Vegaanisia piiraista saa käyttämällä maidotonta margariinia ja korvaamalla kerman kaura- tai soijapohjaisella kermalla. Halutessasi voit myös kokeilla erilaisia marjatäytteitä maun mukaan.

Ainekset

  • Taikina
  • 100 g voita tai margariinia

  • 0,5 dl sokeria

  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 rkl kuohukermaa

  • Täyte
  • 3 dl (pakaste)mustikoita

  • 1 dl (pakaste)vadelmia

  • 2-3 rkl sokeria

  • 1 rkl perunajauhoja

  • Leipomiseen
  • 0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta

  • Päälle
  • mustikoita ja vadelmia

  • mintun tai sitruunamelissan lehtiä

  • vajaa 2 dl kuohukermaa vatkattuna

  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistus

  • Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kerman kanssa vuorotellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja siirrä se jääkaappiin tekeytymään vähintään 15 minuutiksi.
  • Ota mustikat ja vadelmat pakastimesta sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Ota esille pienet alumiini- tai silikonivuoat. Niitä ei tarvitse voidella. Ota lusikallinen taikinaa ja pyöräytä se käsissä litteäksi palloksi. Laita kunkin vuoan pohjalle taikinapallot. Painele taikina sormella vuokien pohjalle ja reunoille, ylös saakka. Käytä jauhoseosta apuna.
  • Jaa lopputaikina kuuteen osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja taputtele ne jauhotetulla pöydällä kuudeksi ohueksi kanneksi, jotka ovat alumiinivuokien halkaisijan kokoisia.
  • Sekoita mustikoiden ja vadelmien joukkoon sokeri ja perunajauhot. Täytä taikinakupit marjaseoksella.
  • Nosta kannet taikinakaapimen tai lastan avulla marjaseosten päälle. Painele reunat kiinni pienellä haarukalla ja pistele pinta.
  • Paista kuningatarpiirakoita noin 30 minuuttia. Jos teet piirakat kesällä tuoreista marjoista, paistoaika on lyhyempi.
  • Anna piirakoiden hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.
  • Koristele gluteenittomat kuningatarpiirakat mustikoilla ja vadelmilla sekä tuoreilla mintun tai sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa kermavaahdon kera.

    Leila Kekkonen | Himoleipuri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.