Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat kauraiset sämpylät

Gluteenittomat kauraiset sämpylät

Gluteenittomat kauraiset sämpylät

Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

20

minuuttia

Valmistus

  • Sekoita kuivahiivat kaurajauhoseoksen joukkoon.
  • Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
  • Lisää suola, kaurajauhoseos ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
  • Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
  • Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista että siitä saa pehmoiset ja huokoiset sämpylät.
  • Nostele ruokalusikalla pellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
  • Sämpylät saavat olla aika liiteitä (leipäsiä) sillä ne kohoaa vielä uunissa kypsyessään.
  • Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
  • Pistele haarukalla sämpylöiden pinnat ja paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla. 20 minuuttia.

Yksi kommentti

  1. Hei, tein juuri näitä ja ovat aika ok, hieman höttöisiä, ilmaa – ja makuun kaipaan terävyyttä, joten laitan toisen kerran jotain maustetta, tai porkkanaraastetta tms…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.