Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat kauraiset sämpylät
Gluteenittomat kauraiset sämpylät
Julkaistu
Gluteenittomat kauraiset sämpylät
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Kypsennysaika
20
minuuttiaAinekset
1 l + 42 asteista vettä
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
7,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Valmistus
- Sekoita kuivahiivat kaurajauhoseoksen joukkoon.
- Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
- Lisää suola, kaurajauhoseos ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
- Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
- Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista että siitä saa pehmoiset ja huokoiset sämpylät.
- Nostele ruokalusikalla pellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
- Sämpylät saavat olla aika liiteitä (leipäsiä) sillä ne kohoaa vielä uunissa kypsyessään.
- Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
- Pistele haarukalla sämpylöiden pinnat ja paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla. 20 minuuttia.
Hei, tein juuri näitä ja ovat aika ok, hieman höttöisiä, ilmaa – ja makuun kaipaan terävyyttä, joten laitan toisen kerran jotain maustetta, tai porkkanaraastetta tms…..