Gluteenittomat Cup Caket
Gluteenittomat Cup Caket
7-8
kpl20
minuuttiaSöpöt gluteenittomat cup caket Virtasalmen Viljatuotteen vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta. Yhdestä annoksesta tulee 7-8 kpl.
Ainekset
- Perusohje
75 g (maidotonta) margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
(0,5 ml suolaa)
1 dl vettä
- Ananas
korvaa vesi 1 dl:llä ananastuoremehua, lisää taikinaan lopuksi 0,5 prk ananasmurskaa.
Kokeile ananasmuffineja myös mehevänä kuivakakkuna.
Paistaminen silloin pienessärengasvuoassa noin 35 minuuttia.
- Appesliini-suklaa
korvaa vesi 1 dl:llä appelsiinituoremehua ja lisää taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta ja 2–3 rkl appelsiinimarmeladia
(tarkista valmistus-aineiden sopivuus).
- Mokka
korvaa vesi 1 dl:llä kahvia ja lisää taikinaan 1 tl jauhettua kardemummaa.
- Kuorrutus (yhteen annokseen)
75 g (maidotonta) margariinia
1 dl tomusokeria
1 keltuainen
2 tl vaniljasokeria
karamelliväriä
Valmistus
- Perusohje
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
- Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.
- Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä nesteen kanssa.
- Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Kuorrutus
- Mittaa ainekset kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Pursota vaahto jäähtyneiden muffinien päälle. koristele gluteenittomat cup caket ruokailijoille sopivin koristein.