Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat blondiet

Gluteenittomat blondiet

Gluteenittomat blondiet

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

15

minuuttia

Ihanat gluteenittomat blondiet hurmaavat herkuttelijat – sisältä tahmainen ja päältä rapea! Vegaaninen valkosuklaa ja raikkaat vadelmat kruunaavat tahmaisen herkun. Jauhoina käytetään Gluteenitonta Kaurajauhoseosta, joka sopii erinomaisesti tämän tyyppisiin leivonnaisiin.
Tästä voi tehdä sekä kakun että brownie-tyyliin paloja. Vadelmia ja valkosuklaata voi ripotella pinnalle tai sekoittaa taikinaan. NAM!

Ainekset

  • 3 dl Virtasalmen viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta

  • 0,5 tl ruokasoodaa

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • 0,33 tl suolaa

  • 1,33 dl (kookos)sokeria tai muuta tummaa sokeria (esim.fariini)

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 3 rkl pähkinävoita (maapähkinävoi smooth tai mantelivoita)

  • 1,5 dl kasvijuomaa

  • pakastevadelmia

  • (vegaanista) valkosuklaata

Valmistus

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään ja pähkinävoi sekä kasvijuoma keskenään. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi. Paloittele mukaan maun mukaan valkosuklaata ja vadelmia tai voit ripotella niitä vain taikinan pinnalle.
  • Voitele sopivan kokoinen vuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Lusikoi taikina vuokaan ja nosta uuniin n. 15-20 minuutiksi. Kokeile tikulla, jääkö siihen raakaa taikinaa. Blondien kuuluu olla kosteaa sisältä, joten pieni määrä taikinaa tikussa ei niin haittaa.
  • Anna blondien jäähtyä täysin ennen kuin otat sen vuoasta. Paloittele jäähtynyt blondie tai tarjoa kakkuna. Voit myös tehdä sen edellisenä päivänä, sillä gluteenittomat blondiet säilyvät hyvin jääkaapissa.

    Sanna Hiltunen | Parantava Ruoka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.