Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton voileipäkakku
Gluteeniton voileipäkakku
Julkaistu
Gluteeniton voileipäkakku
Reseptin kirjoittaja Iina Sarkama | Iinabites
Kypsennysaika
1
tuntiAinekset
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
- Tsatsikitäyte (1 kerrokseen)
2/3 kurkkua
2 valkosipulin kynttä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
- Kasvistäyte (2 kerrokseen)
150 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g creme fraichea
150 g fetaa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 suippopaprika
1/3 herneenversonipusta
Pippuria
Yrittsuolaa
- Kostutukseen
1 dl vettä
Puolikkaan limen mehu
- Kuorrutus ja koristelu
200 g ruohosipulituorejuustoa
Herneenversoa
Herneitä
Syötäviä kukkia
Valmistus
- Liuota hiiva veteen. Lisää muut aineosat ja sekoita. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
- Peitä kulho tuorekelmulla ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan tunnin ajaksi.
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
- Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka vuokaspraylla.
- Kaada leipätaikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 60 minuuttia.
- Anna leivän jäähtyä. Leikkaa leivän kuori pois päältä, reunoilta sekä tarvittaessa pohjasta. Halkaise leipä vaakatasossa neljään osaan.
- Tsatsikitäyte
- Raasta kurkku ja valuta raastetta hetki siivilässä.
- Sekoita kurkkuraaste tuorejuuston kanssa. Lisää valkosipulimurska ja sekoita.
- Kasvistäyte
- Pilko aurinkokuivatut tomaatit, suippopaprika ja herneenversot.
- Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja pilkotut kasvikset. Murenna feta käsin ja sekoita.
- Mausta pippurilla ja suolalla.
- Voileipäkakun kokoaminen
- Kostuta pohjaksi tuleva voileipäkakun leipä limevedellä. Levitä päälle 1/2 kasvistäytteestä.
- Aseta päälle toinen leipäkerros ja kostuta limevedellä. Levitä päälle tsatsikitäyte.
- Aseta päälle kolmas leipäkerros ja kostuta limevedellä. Levitä päälle loput kasvistäytteestä.
- Aseta päälle neljäs leipäkerros ja kostuta limevedellä. Peitä voileipäkakku tuorekelmulla ja anna tekeytyä vähintään muutama tunti jääkaapissa.
- Poista tuorekelmu ja koristele voileipäkakku ruohosipulituorejuustolla, herneeversoilla, herneillä ja syötävillä kukilla.
Iina Sarkama | Iinabites
Vinkki
- Vinkki! Voit tehdä leivän kuorista gluteenittomia krutonkeja salaatin kaveriksi!
- Tarjoile lisukkeena marinoitua punasipulia ja herneitä. Jokainen voi annostella lisukkeita oman maun mukaan.