Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton voileipäkakku

Gluteeniton voileipäkakku

Gluteeniton voileipäkakku

Reseptin kirjoittaja Iina Sarkama | Iinabites
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

1

tunti 

Ainekset

  • 5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

  • 5 dl vettä

  • 50 g tuorehiivaa

  • 1 rkl sokeria

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 1 tl suolaa

  • Tsatsikitäyte (1 kerrokseen)
  • 2/3 kurkkua

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

  • Kasvistäyte (2 kerrokseen)
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 150 g creme fraichea

  • 150 g fetaa

  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia

  • 1 suippopaprika

  • 1/3 herneenversonipusta

  • Pippuria

  • Yrittsuolaa

  • Kostutukseen
  • 1 dl vettä

  • Puolikkaan limen mehu

  • Kuorrutus ja koristelu
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa

  • Herneenversoa

  • Herneitä

  • Syötäviä kukkia

Valmistus

  • Liuota hiiva veteen. Lisää muut aineosat ja sekoita. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
  • Peitä kulho tuorekelmulla ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan tunnin ajaksi.
  • Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka vuokaspraylla.
  • Kaada leipätaikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 60 minuuttia.
  • Anna leivän jäähtyä. Leikkaa leivän kuori pois päältä, reunoilta sekä tarvittaessa pohjasta. Halkaise leipä vaakatasossa neljään osaan.
  • Tsatsikitäyte
  • Raasta kurkku ja valuta raastetta hetki siivilässä.
  • Sekoita kurkkuraaste tuorejuuston kanssa. Lisää valkosipulimurska ja sekoita.
  • Kasvistäyte
  • Pilko aurinkokuivatut tomaatit, suippopaprika ja herneenversot.
  • Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja pilkotut kasvikset. Murenna feta käsin ja sekoita.
  • Mausta pippurilla ja suolalla.
  • Voileipäkakun kokoaminen
  • Kostuta pohjaksi tuleva voileipäkakun leipä limevedellä. Levitä päälle 1/2 kasvistäytteestä.
  • Aseta päälle toinen leipäkerros ja kostuta limevedellä. Levitä päälle tsatsikitäyte.
  • Aseta päälle kolmas leipäkerros ja kostuta limevedellä. Levitä päälle loput kasvistäytteestä.
  • Aseta päälle neljäs leipäkerros ja kostuta limevedellä. Peitä voileipäkakku tuorekelmulla ja anna tekeytyä vähintään muutama tunti jääkaapissa.
  • Poista tuorekelmu ja koristele voileipäkakku ruohosipulituorejuustolla, herneeversoilla, herneillä ja syötävillä kukilla.

    Iina Sarkama | Iinabites

Vinkki

  • Vinkki! Voit tehdä leivän kuorista gluteenittomia krutonkeja salaatin kaveriksi!
  • Tarjoile lisukkeena marinoitua punasipulia ja herneitä. Jokainen voi annostella lisukkeita oman maun mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.