Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton tiikerikakku

Gluteeniton tiikerikakku

Gluteeniton tiikerikakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
3.8 keskiarvio 4 arvostelijalta
Annokset

25

palaa
Kypsennysaika

45

minuuttia

Gluteeniton tiikerikakku on perinteinen kahvipöydän herkku, josta lapsetkin pitävät!

Ainekset

Valmistus

  • Laita uuni lämpiämään 160-asteeseen.
  • Sekoita voita ja sokeria noin 5 minuuttia. Lisää kananmunan keltuaiset, maito, jauho ja leivinjauhe. Vaahdota valkuaiset erillisessä kulhossa ja lisää varovasti taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen vaniljasokeri ja toiseen kaakaojauhe.
  • Voitele ja jauhota suorakaiteen mallinen vuoka käyttäen gluteenitonta jauhoseosta. Kaada taikinat vuorotellen vuokaan. Sekoita taikinoita keskenään esimerkiksi grillivarrastikulla. Paista uunissa noin 45 minuuttia. Varmista kypsyys tikkutestillä.
  • Kumoa lämmin tiikerikakku lautaselle ja anna jäähtyä vuoan alla. Gluteeniton tiikerikakku on valmis nautittavaksi!

8 Kommenttia

  1. Heippa!
    Hienoa nämä gl-reseptit.
    Olisi kuitenkin helpompi jos määrittelisitte grammat deseinä ja tl/rkl-mittoina pienemmissä painoissa.

  2. Kyllä jos haluaa oikein tarkkaan kaikki aineet mitata niin kyllä se vaan grammoina täytyy tehdä. Desit ja lusikkamitat ovat tosi epämääräisiä mittoja leivonnassa ja pahimmassa tapauksessa tuote menee piloille kun ei käytetä tarkkaa mittaa.

    1. Hei Kai,
      Näinhän se on! Me kerromme varsinkin suomenkielisissä resepteissä määrät deseinä, sillä moni suomalainen kotileipuri ei omista keittiövaakaa 🙂 Samaa tarkkuutta mitoilla ei tietenkään saavuta kun keittiövaakaa käyttämällä.

      1. Voiko tämän tiikerikakun reseptillä tehdä myös pyöreään kakkuvuokaan? Niin se olisi perinteisempi.

      2. Eikö resepteissä voisi olla suluissa aineet ,esim jauhot myös grammoina?
        Kiitos hyvistä resepteistä!

  3. Edellinen kakku hieman paloi (en muistanut laittaa hälytystä), mutta yritän uudelleen.
    Minä punnitsen ja olen muuttanut käyttämäni reseptit grammoiksi, desilitrat ja lusikat ovat epämääräisiä. Edullinen keittiövaaka maksaa n. 10-15 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.