Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton suklaakääretorttu
Gluteeniton suklaakääretorttu
Julkaistu
Gluteeniton suklaakääretorttu
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
15
palaaKypsennysaika
7
minuuttiaGluteeniton suklaakääretorttu toimii täydellisenä pohjana erillaisiin täytteisiin! Kokeile hilloja, valkosuklaavaahdollla tai ohjeen mukaisella helpolla kesäisellä täytteellä!
Ainekset
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
- Täyte
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
mansikoita maun mukaan
Valmistus
- Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sekoittaen mahdollisimman vähän.
- Kaavi taikina syvälle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia. Leikkaa mansikat kun pohja on uunissa.
- Anna jäähtyä uunista ottamisen jälkeen ja valmista täyte. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä vaniljasokeri. Levitä tasaisesti pohjan päälle. Ripottele pieneksi leikatut mansikat tasaisesti vaahdon päälle. Rullaa kääretorttua tasaisesti melko tiukalle rullalle. Irrota pohjaa leivinpaperista samalla kun pyörität pohjaa rullalle. Näin pohja pysyy kasassa ja sen liikuttaminen yhtenä osana on helpompaa. Jätä hetkeksi vetäytymään leivinpaperiin käärittynä. Mikäli teit kääretortun etukäteen, tämä on myös hyvä tapa säilyttää sitä jääkaapissa!
- Ripottele sokeria tortun päälle ennen tarjoilua tai koristele haluamallasi tavalla! Gluteeniton Suklaakääretorttu on valmis nautittavaksi!
Vinkki
- Halutessasi voit käyttää hieman enemmän kuohukermaa tai vaihtaa maustamattoman tuorejuuston esimerkiksi appelsiinituorejuustoon.