Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Rahkapersikkatorttu

Gluteeniton Rahkapersikkatorttu

Gluteeniton Rahkapersikkatorttu

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12

kpl
Kypsennysaika

45

minuuttia

Gluteeniton rahkapersikkatorttu -idea löytyi SokeriStory – nimisestä blogista. Päällisen koristeluina pörräävät mehiläiset ovat hauska koristeluidea ja vielä kohtalaisen helppo toteuttaa. Muista kuitenkin, kun leivotaan gluteenitonta, pitää myös koristeiden ainesosien olla gluteenittomia. Pörriäisten silmiin voi käyttää silloin esimerkiksi gluteenitonta suklaata.

Ainekset

  • Pohja
  • 100 g voita

  • 0,5 dl sokeria

  • 1 muna

  • 2,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • Täyte
  • 1 tlk persikoita

  • 200 g maitorahkaa

  • 1 dl kuohukermaa

  • puolen sitruunan mehu

  • 2 munaa

  • 0,5 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • Mehiläiset
  • muutama persikanpuolikas

  • gluteenitonta tummaa suklaata

  • gluteenitonta valkoista suklaata

  • mantelilastuja

Valmistus

  • Pohja
  • Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja voi-sokeri-muna taikinaan.
  • Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle ja 1-1½ reunoille.
  • Täyte
  • Pilko puolet tölkin persikoista ja levitä pohjan päälle.
  • Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada persikanpalojen päälle.
  • Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia.
  • Koristeet
  • Kuivaa loput persikanpuolikkaat.
  • Sulata tumma suklaa ja valkoinen suklaa. Laita suklaat pusseihin ja leikkaa kulmaan pieni aukko.
  • Pursota tummasta suklaasta raidat persikan puolikkaiden päälle sekä naamat mehiläisille.
  • Pursota valkoisesta suklaasta kiekot silmiksi ja sen jälkeen tummasta suklaasta pisteet niiden päälle.
  • Tee persikoihin pienet viillot keskelle ja asettele niihin mantelilastut siiviksi.
  • Koristele gluteeniton rahkapersikkatorttu ja laita hetkeksi viileään odottamaan tarjoilua.

    © Alkuperäinen idea Anne-Mari Ollikaisen blogista http://starbox.fi/sokeristory

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.