Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Rahkapersikkatorttu
Gluteeniton Rahkapersikkatorttu
Julkaistu
Gluteeniton Rahkapersikkatorttu
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
45
minuuttiaGluteeniton rahkapersikkatorttu -idea löytyi SokeriStory – nimisestä blogista. Päällisen koristeluina pörräävät mehiläiset ovat hauska koristeluidea ja vielä kohtalaisen helppo toteuttaa. Muista kuitenkin, kun leivotaan gluteenitonta, pitää myös koristeiden ainesosien olla gluteenittomia. Pörriäisten silmiin voi käyttää silloin esimerkiksi gluteenitonta suklaata.
Ainekset
- Pohja
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
2,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
- Täyte
1 tlk persikoita
200 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
puolen sitruunan mehu
2 munaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
- Mehiläiset
muutama persikanpuolikas
gluteenitonta tummaa suklaata
gluteenitonta valkoista suklaata
mantelilastuja
Valmistus
- Pohja
- Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja voi-sokeri-muna taikinaan.
- Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle ja 1-1½ reunoille.
- Täyte
- Pilko puolet tölkin persikoista ja levitä pohjan päälle.
- Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada persikanpalojen päälle.
- Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia.
- Koristeet
- Kuivaa loput persikanpuolikkaat.
- Sulata tumma suklaa ja valkoinen suklaa. Laita suklaat pusseihin ja leikkaa kulmaan pieni aukko.
- Pursota tummasta suklaasta raidat persikan puolikkaiden päälle sekä naamat mehiläisille.
- Pursota valkoisesta suklaasta kiekot silmiksi ja sen jälkeen tummasta suklaasta pisteet niiden päälle.
- Tee persikoihin pienet viillot keskelle ja asettele niihin mantelilastut siiviksi.
- Koristele gluteeniton rahkapersikkatorttu ja laita hetkeksi viileään odottamaan tarjoilua.
© Alkuperäinen idea Anne-Mari Ollikaisen blogista http://starbox.fi/sokeristory