Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton peltivihis

Gluteeniton peltivihis

Gluteeniton peltivihis

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

25

minuuttia

Gluteeniton peltivihis on perinteisen peltilihapiirakan vegaani ystävä! Tämä herkku ei kuitenkaan jää maussa kakkoseksi!

Ainekset

  • Maidoton rahkavoitaikina
  • 3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea Gluteeniton Jauhoseos

  • 1 tl leivinjauhe

  • 0,5 tl suola

  • 250 g maidoton margariini

  • 250 g maidoton maustamaton rahka

  • Vegejauhistäyte
  • 1 dl hirssi tai puuroriisi

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • n. 250 g vegejauhista

  • 1 tl jauhettua juustokuminaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 2 tl kuivattuja yrttejä esim.timjamia ja oreganoa

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,5 tl mustapippuria

  • 50-100 ml kasvislientä (nesteen määrä riippuu siitä, kuinka mehevää keitetty hirssi/riisi on)

Valmistus

  • Sekoita kuivat aineet. Nypi joukkoon maidoton margariini. Lisää rahka ja sekoita kevyesti. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  • Keitä hirssi tai puuroriisi. Pilko sipulit. Paista vegejauhis ja sipulit. Lisää mausteet ja kasvisliemi.
  • Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla uunipellin kokoiseksi. Laita täytettä levyn toiselle puolelle ja taita toinen puoli päälle. Painele reunat tiukasti ja pistele haarukalla. Paista 200 C n. 25 minuuttia. Nauti gluteeniton peltivihis värikkään salaatin kanssa!

    Tiina Strandberg | My Berry Forest 

Vinkki

  • Voit voidella piirakan esim. gluteenittomalla kaurajuomalla tai maidottoman rahkan ja kaurajuoman sekoituksella ennen paistoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.