Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton peltivihis
Gluteeniton peltivihis
Julkaistu
Gluteeniton peltivihis
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
25
minuuttiaGluteeniton peltivihis on perinteisen peltilihapiirakan vegaani ystävä! Tämä herkku ei kuitenkaan jää maussa kakkoseksi!
Ainekset
- Maidoton rahkavoitaikina
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea Gluteeniton Jauhoseos
1 tl leivinjauhe
0,5 tl suola
250 g maidoton margariini
250 g maidoton maustamaton rahka
- Vegejauhistäyte
1 dl hirssi tai puuroriisi
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
n. 250 g vegejauhista
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattuja yrttejä esim.timjamia ja oreganoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
50-100 ml kasvislientä (nesteen määrä riippuu siitä, kuinka mehevää keitetty hirssi/riisi on)
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet. Nypi joukkoon maidoton margariini. Lisää rahka ja sekoita kevyesti. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Keitä hirssi tai puuroriisi. Pilko sipulit. Paista vegejauhis ja sipulit. Lisää mausteet ja kasvisliemi.
- Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla uunipellin kokoiseksi. Laita täytettä levyn toiselle puolelle ja taita toinen puoli päälle. Painele reunat tiukasti ja pistele haarukalla. Paista 200 C n. 25 minuuttia. Nauti gluteeniton peltivihis värikkään salaatin kanssa!
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vinkki
- Voit voidella piirakan esim. gluteenittomalla kaurajuomalla tai maidottoman rahkan ja kaurajuoman sekoituksella ennen paistoa