Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton omena-porkkanakakku

Gluteeniton omena-porkkanakakku

Gluteeniton omena-porkkanakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

9-11

kpl
Kypsennysaika

45

minuuttia

Gluteeniton omena-porkkanakakku yhdistää ihanasti syksyn satoa niin puusta kuin kasvimaalta mehevään kakkuun. Tästä kakusta löytyy mahtavan maun lisäksi myös kivasti suutuntumaa. Nauti yhdessä tai yksin teekupin äärellä.

Ainekset

  • Kakku
  • 400 g yhteensä omenaa ja halutessasi porkkanaa (käytin 300 g omenaa ja 100 g porkkanaa)

  • 3 munaa

  • 3 dl sokeria

  • 1,5 dl öljyä

  • 3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheinen Gluteeniton Jauhoseos

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1-2 tl kanelia

  • 1 tl kardemummaa

  • 1 dl pekaanipähkinöitä

  • Täyte
  • 100 g margariinia tai voita

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 3,5 dl tomusokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1-2 rkl sitruunamehua

Valmistus

  • Kakku
  • Kuori ja raasta omenat (ja porkkanat) hienoksi raasteeksi.
  • Sekoita munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja omena-porkkanaraaste munasokerivaahtoon.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon pieneksi paloitellut pähkinät.
  • Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (käytin 20cm). Paista 175 C n. 45-50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ennen kuin otat sen pois vuoasta.
  • Täyte
  • Leikkaa jäähtynyt kakku keskeltä halki. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute kakun väliin ja päälle. Gluteeniton omena-porkkanakakku on valmis nautittavaksi.

    Ina Elevant ǀ Gluteenitonta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.