Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Näkkileipä

Gluteeniton Näkkileipä

Gluteeniton Näkkileipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

30

kpl
Kypsennysaika

7

minuuttia

Gluteeniton näkkileipä valmistuu helposti Viljatuotteen jauhoseoksilla. Näkkileipä sopii hyvin rouskuvaksi välipalaksi. Taikinasta tulee n. 30 kpl.

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  • Lisää suola ja hunaja.
  • Alusta joukkoon ensin vaalea jauhoseos ja lisää tummajauhoseos joukkoon ja jatka alustamista vielä muutama minuutti.
    Taikina saa olla melko pehmeää.
  • Ripottele taikinan pinnalle hiukan tummaa jauhoseosta ja anna taikinan kohota leivinliinalla peiteltynä tunnin ajan.
  • Kumoa taikina tummalla jauhoseoksella jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa siinä vielä taikinaa hetki.
  • Leivo taikinasta tanko ja jaa se 30 palaan.
  • Kauli palat reilusti jauhoja apuna käyttäen hyvin ohuiksi pyöreiksi leiviksi.
  • Harjaa ylimääräiset jauhot leipien pinnalta pois ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
  • Tee leipien keskelle muotilla reikä ja pistele leipien pinta haarukalla.
  • Paista 250 asteessa 7-8 minuuttia.

    © Raija Alatalo

Vinkki

  • Gluteeniton näkkileipä on valmis nautittavaksi hieman jäähdyttyään.
  • Huom. Leipien reunat palaa helposti jos jäävät liian ohuiksi. Säilytä leivät ilmavasti esim. paperipussissa.

2 Kommenttia

  1. Kuvassa on pyöreitä näkkäreitä. Reseptissä puhutaan neliöksi leikatuista kekseistä. Onkohan resepti näkkileivälle vai kekseille?
    Kaipaan ohjetta näkkileipään ilman siemeniä. Kiitos!

    1. Moikka Helena,

      Suurkiitos kommentista! Tähän reseptiin onkin livahtanut reseptimuutosten aikana voileipäkeksien ohje näkkileivän sijaan. Me korjaamme asian pikinmite! Kuvan näkkileipä ei sisällä siemeniä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.