Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton kurpitsaleipä

Gluteeniton kurpitsaleipä

Gluteeniton kurpitsaleipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.5 keskiarvio 2 arvostelijalta
Annosta

1

pellillinen
Kypsennysaika

45

minuuttia

Ainekset

  • 3 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

  • 2 dl fariinisokeria tiiviisti mitattuna

  • 100 g sulaa margariinia

  • 250 g kurpitsasosetta

  • 2 dl maustamatonta jogurttia

  • 1 rkl omenaviinietikkaa

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 1 tl vanilijasokeria

  • 0,5 tl inkivääriä

  • 0,5 tl neilikkaa

  • 1,5 tl kanelia

  • 0,25 tl muskottipähkinää

  • Kuorrute
  • 150 g tuorejuustoa

  • 3 dl tomusokeria

  • 1 tl vanilijasokeria

  • Koristeeksi
  • mantelirouhetta

  • syötäviä kukkia

Valmistus

  • Sekoita kuivat ja nestemäiset ainesosat omissa kulhoissaan.
  • Sekoita kuivat ainesosat nesteiden sekaan.
  • Päällystä uunivuoka (33×14) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  • Paista noin 45 minuuttia 175-asteessa uunin keskitasolla.
  • Tee kuorrute. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Siivilöi tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita.
  • Levitä kuorrute jäähtyneen kurpitsaleivän päälle. Koristele mantelirouheella ja syötävillä kukilla.

    Iina Sarkama | Iinabites

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.