Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kaurainen Vuokaleipä

Gluteeniton Kaurainen Vuokaleipä

Gluteeniton Kaurainen Vuokaleipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.1 keskiarvio 12 arvostelijalta
Annokset

1

leipä
Kypsennysaika

45

minuuttia

Gluteeniton kaurainen vuokaleipä on täynnä makua ja kauravoimaa! Herkuttele tuoreena tai pakasta.

Ainekset

Valmistus

  • Jos käytät kuivahiivaa, laita kulhoon 42 asteinen vesi.
  • Sekoita veteen siirappi, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva.
  • Lisää loput jauhot vähitellen joukkoon.
  • Käyttäessäsi tuorehiivaa, murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  • Lisää suola, siirappi ja jauhot.
  • Alusta taikina käsin tai yleiskoneella.
  • Anna taikinan vetäytyä ennen leipomista n. 10 minuuttia.
  • Vaivaa taikina jauhoitetulla pöydällä ja muoiteile leiväksi.
  • Nosta leipä voideltuun / jauhotettuun leipävuokaan.
  • Kohota n. 30 minuuttia.
  • Paita 225 asteessa n. 45 minuuttia.
  • Nauti gluteeniton kaurainen vuokaleipä tuoreena tai pakasta odottamaan parempaa hetkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.