Etusivu » Gluteeniton Tumma TEF - täysjyväjauho » Gluteenittomat Riisipiirakat Vaaleasta Jauhoseoksesta
Gluteenittomat Riisipiirakat Vaaleasta Jauhoseoksesta
Julkaistu
Gluteenittomat Riisipiirakat Vaaleasta Jauhoseoksesta
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Kypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
- Kuoritaikina
2,5 dl kylmää vettä
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-jauhoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 rkl rypsiöljyä
0,75 tl suolaa
- Täyte
2,5 dl vettä
7,5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
- Voiteluun
100 g voita
0,25 dl vettä
Valmistus
- Täyte
- Valmista riisipuuro.
- Kiehauta vesi kattilassa, lisää puuroriisit ja suola.
- Kun vesi on imeytynyt riiseihin lisää maito ja keitä kypsäksi.
- Anna puuron jäähtyä.
- Sekoita kananmuna jäähtyneeseen puuroon.
- Kuoritaikina
- Valmista kuoritaikina sekoittamalla kylmään veteen muut ainekset puuhaarukalla.
- Sekoita taikina sileäksi ja kiinteäksi.
- Ripottele pöydälle jauhoja ja kauli taikinasta noin 0,5 cm paksuinen levy.
- Painele taikinasta juomalasin reunalla pyörylöitä.
- Kauli pyörylät ohuiksi ja lado ne päällekkäin kelmun alle.
- Laita jauhoja kuorien väliin etteivät tartu yhteen.
- Ota kuoret muutama kerrallaan pöydälle, levitä keskelle täytettä noin 1 cm paksuinen kerros.
- Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä. Paista 275-300 asteessa noin 15 min
- Voitelu
- Voitele paiston jälkeen sulatetulla voin ja veden seoksella.
- Tarjoa munavoin kera.
Hei!
Mikä on teidän mielestä se kaikkein paras glut.karjalanpiirakkaan käytetty jauho? Entäs oletteko kuulleet, tekeekö kukaan pastakoneella glut,piirakan pohjia? Itse yritin kerran, mutta eipä ollu helppoa! Jatkoin käsipelillä, taikina ei soveltunut pastakoneelle, kuten tavalliset karjalanpiirakan pohjat moni tekee. Jos on vinkkejä teillä, niin pankaa tulemaan!