Etusivu » Gluteeniton Härkäpapujauhoseos » Gluteeniton Mehevä Perunakakku

Gluteeniton Mehevä Perunakakku

Gluteeniton Mehevä Perunakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

16

kpl
Kypsennysaika

45

minuuttia

(2 litran vuoka)

Ainekset

  • 4 kananmunaa

  • 3 dl sokeria

  • 150 g voita

  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta

  • 60 g hasselpähkinärouhetta

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 2 dl perunasosetta tai

  • 3 kpl (250g) keitettyä perunaa raasteena

  • Kuorrutus
  • 2 rkl voita (25 g)

  • 2 rkl kahvia

  • 2 rkl kaakaojauhetta

  • 1 rkl vaniljasokeria

  • 2 dl tomusokeria

  • Koristeluun
  • Mantelilastuja tai –rouhetta (paahdettuna)

Valmistus

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  • Sulata voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainesosat ja sulatettu voi vuorotellen munasokerivaahtoon.
  • Lisää lopuksi perunasose tai raastetut perunat.
  • Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan.
  • Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia.
  • Anna jäähtyä tovi ennen kumoamista lautaselle.
  • Kuorrutus
  • Sulata rasva kattilassa. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen hiukan jähmettyä ennen kuin kaadat sen jäähtyneen kakun pinnalle.
  • Koristele
  • Koristele kakku mantelilastuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.