Etusivu » Gluteeniton Härkäpapujauhoseos » Gluteeniton Englantilainen Hedelmäkakku
Gluteeniton Englantilainen Hedelmäkakku
Julkaistu
Gluteeniton Englantilainen Hedelmäkakku
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
25
kplKypsennysaika
50
minuuttiaGluteeniton Englantilainen Hedelmäkakku valmistuu Virtasalmen Viljatuotteen härkäpapujauhoseoksesta. Hedelmäinen kuivakakku sopii tarjottavaksi kahvipöytään tai lämpimäiseksi tuliaiseksi.
Ainekset
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Suomalaista Hienoa Tattarijauhoa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
100 g sokeroitua sukaattisitruunankuorta
100 g coctailkirsikoita paloina
50 g sokeroitua appelsiininkuorta
0,5 dl tummaa rommia
Valmistus
- Laita kuivahedelmät mehustumaan rommiin (appelsiinimehu käy myös).
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokerin ja kookoshiutaleet.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri ja lisää vaahtonn munat yksitellen.
- Munien lisäämisen välissä kannattaa lisätä lusikallinen jauhoseosta, jotta taikina ei juoksetu.
- Lisää joukkoon loppu jauhoseoksesta sekä kuivahedelmät ja rommi.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.
- Paista kakkua leivinuunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
- Gluteeniton englantilainen hedelmäkakku paranee jos sitä malttaa säilyttää muutaman päivän kylmässä ennen tarjoilua.
- Sopii myös pakastettavaksi.