Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Suolaiset leivonnaiset » Gluteeniton Hapanjuuri Tef-jauholla
Gluteeniton Hapanjuuri Tef-jauholla
Julkaistu
Gluteeniton Hapanjuuri Tef-jauholla
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Yksinkertainen gluteeniton hapanjuuri Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomasta tummasta teff-jauhosta. Kokeile ja ihastu.
Ainekset
- 1 päivä aamu
2 dl kädenlämpöistä vettä
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Teff-jauhoa
- 2 päivä aamu
0,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Teff-jauhoa
- 3 päivä aamu
0,5 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Teff-jauhoa
- 4 päivä aamu
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Teff-jauhoa
Valmistus
- Sekoita ensin ensimmäisen päivän ainekset keskenään ja sen jälkeen lisää joka päivä ohjeen mukaisesti aineksia taikinaan.
- Neljännen päivän iltana juuri on valmis ja siitä voi nyt tehdä leipätaikinan.
- Jos leipoo viikon sisällä, niin taikina juuri säilyy jääkaapissa kannellisessa purkissa sen aikaa.
- Gluteeniton hapanjuuri herätellään siten, että otetaan lasipurkki aamulla jääkaapista ja lisätään hieman kädenlämpöistä vettä ja jauhoja ja sekoitellaan pitkin päivää. Illalla juuresta voi jo leipoa.
- Juuren voi myös pakastaa, kun ottaa 1-2 dl:n verran taikinaa esim. pakastusrasiaan seuraavaa leivontakertaa varten.
Helka Tukiainen | Helkan keittiössä -blogi
Vinkki
- Mitä seuraavaksi? Tässä muutama idea:
Gluteenittomat hapankorput
Gluteeniton hapanleipä Tef-jauhoilla
Mistä tietää onko juuri mennyt liian happamaksi/kuollut/pilalla?
Teff jauho on erilaista joten bakteerien “tuottamat kaasut” tuoksahtavat erilaiselta kuin gluteenipitoisilla viljoilla.
– Kiitoksia!
Hei Nickolas!
Kiitos viestistäsi. Valitettavasti juurileivonta ei ole meidän erikoisosaamista. Suosittelen tutustumaan Facebookin ryhmään nimeltä Gluteenittomat hapanjuurileipurit.
Ystävällisin terveisin
Riikka Kosonen
Virtasalmen Viljatuote Oy
Hapanjuurenteko-ohjeen ekan päivän kohdalla puuttuu jauhon mittayksikkö.
Hei Paula!
Kiitos kommentista ja tarkoista silmistä! Mittayksikkö on ensimmäisenäkin päivänä desilitra ja tämä on nyt korjattu nyt myös reseptiin. Kiitos kun huomasit virheen!
Mariia
Virtasalmen Viljatuotteelta
Olen niin onnellinen, kun löysin tuotteenne ja sivunne. Nyt vaan leipomaan jouluksi raskitettua viljatonta limppua! Kiitos monipuolisista tuotteistanne!
Hei!
Kiitos ihanasta palautteestasi!
Pidetäänkö juuritaikina huoneenlämmössä kaikki nämä 4 päivää, kun sitä tehdään?
Kyllä 🙂
Hei!
Saako mistään täältä Kuopiosta tuota TEF-jauhoa? Mistä tuo kyseinen jauho on tehty? Ensi viikolla haluaisin jo kokeilla gluteenitonta leipomista.
Terveisin kuopiolainen
Hei Seija!
Tumma tef-jauho kuuluu S-ryhmän valikoimaan joten Prismalta saattaisi löytyä. Myös Kauppahallin Tullin tupa myy tuotteitamme, mutta en muista, onko heillä tämä valikoimassa.