Durra-reseptivihko (FIN)

4 Kommenttia

  1. Yön yli sämpylät.
    Laitoin illalla ohjeen mukaisesti taikinan turpoamaan jääkaappiin.
    Aamulla taikina oli ihan nestemäinen liuos.
    Laitoin jauhoja lisää n. 2 dl , jotta olisi hieman puuromaisempi koostumus.
    Nostelin lusikalla taikinaa pellille.
    Sämpylöistä tuli tiiviitä kakkaroita.
    Mitä meni pieleen?

    1. Hei Helinä,
      Kuulostaa siltä, että taikinan rakenne ei kehittynyt oikein yön aikana. Yön yli kohotettavan taikinan tulisi olla löysähkö, mutta ei nestemäinen. Välillä jauhot imevät eri määrän nestettä ja usein jauhojen mittaaminen desimitalla voi olla hieman epätarkka kun kukin leipoja mittaa desin omalla tyylillään. Taikinan kannattaa antaa levätä vähän aikaa, jotta jauhoissa oleva psyllium turpoaa ennen jääkaappiin laittoa. Tarvittaessa jauhoja voi lisätä. Joskus hiivakaan ei aina aktivoidu niin kuin pitäisi.
      Jauhojen lisääminen aamulla on tehnyt taikinasta liian tiiviin. Hiiva on käynyt jo loppuun jääkaapissa eikä se ole jaksanut nostattaa enää uutta jauhomäärää.
      Kannattaa yrittää uudestaan jauhomäärää muokkaamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.