Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteenittomat ja vegaaniset muffinssit

Gluteenittomat ja vegaaniset muffinssit

Gluteenittomat ja vegaaniset muffinssit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 2 arvostelijalta
Muffinia

10-12

muffinia

Tällä perusmuffinssitaikinalla onnistuu niin marjaisat vadelmamuffinssit kuin ihanan suklaiset
suklaahippumuffinssit! Testaa myös mustikoita, valkosuklaata, pähkinöitä tai mitä vain herkkuja
muffinssinseihin.

Ainekset

  • 3,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa (parhaiten toimii kahviin tarkoitetut juomat)

  • 1 rkl omenasiiderietikkaa

  • 4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Durrajauhoseosta

  • 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen höyrytettyjä pieniä kaurahiutaleita

  • 2 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 1,5 dl rypsiöljyä

  • 150 g Marjamuffinsseihin marjoja kuten vadelmia

  • 150 g Suklaahippumuffinsseihin n. 150 g suklaata pilkottuna pieneksi

Valmistus

  • Kuorrute:
  • Muffinssit voi kuorruttaa vaahdotetulla gluteenittomalla vispillä tai vegaanisella kreemillä, johon tulee 200 g maidotonta tuorejuuston kaltaista levitettä, 100 g vegaanista “voita”, 2-3 dl tomusokeria.
  • Kuorrutteen ainekset vatkataan kuohkeaksi ja sen kannattaa antaa jähmettyä jäkaapissa, jotta sitä voi pursottaa.
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita kulhossa yhteen kaurajuoma ja omensiiderietikka. Anna nesteen tekeytyä muutaman minuutin ajan.
  • Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset: jauhoseos, kaurahiutaleet, sokerit, leivinjauhe ja suola.
  • Lisää kaurajuomaseoksen joukkoon rypsiöljy ja kaada nesteet kuivien ainesten joukkoon.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kääntele joukkoon marjat tai suklaahiput. Voit myös tehdä puolet marjamuffinsseja ja puolet suklaahippumuffinsseja.
  • Lusikoi muffinssitaikina suuriin paperisiin vuokiin (Amerikan muffinssivuoka), lähes täyteen.
  • Muffinssit paistuvat parhaiten peltisessä muffinssivuoassa. Tästä taikinasta tulee n. 10-12 muffinssia.
  • Paista suklaahippumuffinsseja n. 15-18 minuuttia uunista riippuen ja marjamuffinsseja hieman pidempään, n. 20 minuuttia.
  • Anna muffinssien jäähtyä vuoassa ja kuorruta ne haluamallasi tavalla tai nauti sellaisenaan!

2 Kommenttia

  1. Kun ei voi käyttää kauraa, niin korvataanko kaurahiutaleet samalla määrällä jauhoja? Tai mikä korvaisi parhaiten kaurahiutaleet?

    1. Hei Susanna,
      Kaurahiutaleet voi korvata jauhoilla, durrajauhoseoksella, myös muilla jauhoseoksilla, riisijauholla, tattarijauholla tms. Laittaisin jauhoja vähemmän kuin kaurahiutaleita. Lisää taikinaan pikkuhiljaa jauhoja sopivan koostumuksen aikaan saamiseksi. Jauhoseoksissa oleva psyllium turpoaa aika nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.