Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteeniton Hedelmä-Rahkapitko

Gluteeniton Hedelmä-Rahkapitko

Gluteeniton Hedelmä-Rahkapitko

Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

2

pitkoa
Kypsennysaika

30

minuuttia

Helppo gluteeniton hedelmä-rahkapitko valmistuu Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomasta pullajauhoseoksesta. Taikinasta tulee 2 kpl pitkoja.

Ainekset

Valmistus

  • Rahkavoitaikina
  • Sekoita pehmeä voi ja rahka.
  • Nypi käsin joukkoon kuivataineet.
  • Laita taikina jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.
  • Täyte
  • Kaulitse leivinpaperin päälle kaksi neliötä.
  • Tasoita reunat taikinapyörällä.
  • Sekoita rahka ja kuohukerma.
  • Levitä päälle ensit marmeladia, sitten rahkaseos ja lopuksi ohuita päärynäsiivuja.
  • Jätä taikinan reunoista pari senttiä ilman täytettä.
  • Käännä leivinpaperin avulla reunat täytteen päälle.
  • Ylijäämän taikinan voi käyttää pitkon päälle koristeiksi.
  • Pitkulaisessa kakkuvuoassa reunat sekä täytteet pysyvät oikealla paikalla.
  • Voitele pitkon reunat.
  • Paista 200 asteessa noin puolituntia.
  • Gluteeniton hedelmä-rahkapitko on parhaimmillaan tuoreena ja hieman jäähtyneenä.

    Helka Tukiainen | Helkan Keittiössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.