Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Vegaaniset Laskiaispullat
Gluteenittomat Vegaaniset Laskiaispullat
Julkaistu
Gluteenittomat Vegaaniset Laskiaispullat
Reseptin kirjoittaja Sara Räisänen
Annokset
7
kplKypsennysaika
10
minuuttiaAinekset
- Pullataikina
3 dl kasvimaitoa (käytin 2dl kookosmaitoa ja 1dl vettä)
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
25 g tuorehiivaa
2 rkl kardemummaa (sitä ei vaan voi olla liikaa!)
1 tl kanelia
50 g leivontamargariinia
2 dl kookossokeria
1 chia-muna (sekoita 2rkl chiasiemeniä ja 1/2dl vettä ja anna turvota)
+ kasvimaitoa ja kookossokeria voiteluun
+ mantelirouhetta koristeeksi
*jos käytät munia, voit korvata chia-munan yhdellä kananmunalla
- Kookoskermavaahto
1 purkki (2dl) kookoskermaa (kylmetä jääkaapissa ainakin 2h)
1/2 tl vaniljajauhetta
1 rkl agavesiirappia
- Chiahillo
2 dl haluamiasi marjoja
4 rkl chiasiemeniä
2 rkl agavesiirappia
Valmistus
- Pullataikina
- Anna rasvan lämmitä huoneenlämmössä.
- Valmista myös chia-muna.
- Lämmitä kasvimaito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva.
- Sekoita kuivat ainekset eri kulhossa.
- Lisää jauhoja nesteen joukkoon vähitellen ja sekoita hyvin, käytä yleiskonetta jos sellaisen omistat tai alusta käsin.
- Kun jauhoista on mennyt noin 3 dl, lisää chia-muna.
- Jatka lisäämällä loput jauhoista.
- Lopuksi lisää pehmennyt rasva.
- Kumoa taikina leivonta-alustalle ja muotoile pitkäksi tasapaksuksi pötkyläksi.
- Taikinan pitäisi olla helposti käsiteltävää, mutta edelleen joustavaa.
- Leikkaa pötkylä saman suuruisiksi paloiksi – omastani tuli 7 kappaletta. Tai alunperin 10, mutta pari pullaa olisi jäänyt turhan pieneksi, joten yhdistin ne.
- Pyörittele paloista tasaisia, pyöreitä pullia, ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle.
- Peitä pelti liinalla ja anna pullien kohota ainakin 60 minuuttia, tai jopa hetken pidempään.
- Voitele kohoamisen jälkeen lämpimällä kasvimaidon ja kookossokerin sekoituksella (1dl kasvimaitoa + 1rkl kookossokeria) ja ripottele pinnalle mantelirouhetta sekä himoun verran kookossokeria, jos haluat. Edelleen, jos käytät kananmunia, voit voidella pullat munalla.
- Paista 220 asteessa noin 10-15 minuuttia kunnes pinta on aavistuksen ruskea.
- Anna pullien jäähtyä ennen halkaisemista ja täyttämistä.
- Kookoskerma
- Vatkaa ainekset paksuksi kermavaahdoksi sähkövatkaimella.
- Laita kerma pursotinpussiin tai pakastepussiin ja pursota halkaistun pullan alimman puoliskon reunoille.
- Chiahillo
- Anna pakastemarjojen sulaa huoneenlämmössä tai, jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä ensin pari minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki, ja lisää joukkoon siemenet sekä makeutus, ja sekoita huolella muutamaan kertaan.
- Anna turvota ainakin puoli tuntia, mielellään jopa yön yli.
- Lusikoi chiahilloa pullan alimmalle puoliskolle kookoskermavaahdon keskelle jääneeseen koloon.