Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Vegaaniset Laskiaispullat

Gluteenittomat Vegaaniset Laskiaispullat

Gluteenittomat Vegaaniset Laskiaispullat

Reseptin kirjoittaja Sara Räisänen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

7

kpl
Kypsennysaika

10

minuuttia

Ainekset

  • Pullataikina
  • 3 dl kasvimaitoa (käytin 2dl kookosmaitoa ja 1dl vettä)

  • 5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 25 g tuorehiivaa

  • 2 rkl kardemummaa (sitä ei vaan voi olla liikaa!)

  • 1 tl kanelia

  • 50 g leivontamargariinia

  • 2 dl kookossokeria

  • 1 chia-muna (sekoita 2rkl chiasiemeniä ja 1/2dl vettä ja anna turvota)

  • + kasvimaitoa ja kookossokeria voiteluun

  • + mantelirouhetta koristeeksi

  • *jos käytät munia, voit korvata chia-munan yhdellä kananmunalla

  • Kookoskermavaahto
  • 1 purkki (2dl) kookoskermaa (kylmetä jääkaapissa ainakin 2h)

  • 1/2 tl vaniljajauhetta

  • 1 rkl agavesiirappia

  • Chiahillo
  • 2 dl haluamiasi marjoja

  • 4 rkl chiasiemeniä

  • 2 rkl agavesiirappia

Valmistus

  • Pullataikina
  • Anna rasvan lämmitä huoneenlämmössä.
  • Valmista myös chia-muna.
  • Lämmitä kasvimaito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva.
  • Sekoita kuivat ainekset eri kulhossa.
  • Lisää jauhoja nesteen joukkoon vähitellen ja sekoita hyvin, käytä yleiskonetta jos sellaisen omistat tai alusta käsin.
  • Kun jauhoista on mennyt noin 3 dl, lisää chia-muna.
  • Jatka lisäämällä loput jauhoista.
  • Lopuksi lisää pehmennyt rasva.
  • Kumoa taikina leivonta-alustalle ja muotoile pitkäksi tasapaksuksi pötkyläksi.
  • Taikinan pitäisi olla helposti käsiteltävää, mutta edelleen joustavaa.
  • Leikkaa pötkylä saman suuruisiksi paloiksi – omastani tuli 7 kappaletta. Tai alunperin 10, mutta pari pullaa olisi jäänyt turhan pieneksi, joten yhdistin ne.
  • Pyörittele paloista tasaisia, pyöreitä pullia, ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Peitä pelti liinalla ja anna pullien kohota ainakin 60 minuuttia, tai jopa hetken pidempään.
  • Voitele kohoamisen jälkeen lämpimällä kasvimaidon ja kookossokerin sekoituksella (1dl kasvimaitoa + 1rkl kookossokeria) ja ripottele pinnalle mantelirouhetta sekä himoun verran kookossokeria, jos haluat. Edelleen, jos käytät kananmunia, voit voidella pullat munalla.
  • Paista 220 asteessa noin 10-15 minuuttia kunnes pinta on aavistuksen ruskea.
  • Anna pullien jäähtyä ennen halkaisemista ja täyttämistä.
  • Kookoskerma
  • Vatkaa ainekset paksuksi kermavaahdoksi sähkövatkaimella.
  • Laita kerma pursotinpussiin tai pakastepussiin ja pursota halkaistun pullan alimman puoliskon reunoille.
  • Chiahillo
  • Anna pakastemarjojen sulaa huoneenlämmössä tai, jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä ensin pari minuuttia.
  • Anna jäähtyä hetki, ja lisää joukkoon siemenet sekä makeutus, ja sekoita huolella muutamaan kertaan.
  • Anna turvota ainakin puoli tuntia, mielellään jopa yön yli.
  • Lusikoi chiahilloa pullan alimmalle puoliskolle kookoskermavaahdon keskelle jääneeseen koloon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.