Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Vegaaniset Laskiaispullat
Gluteenittomat Vegaaniset Laskiaispullat
Julkaistu
Gluteenittomat Vegaaniset Laskiaispullat
Reseptin kirjoittaja Sara Räisänen
Annokset
7
kplKypsennysaika
10
minuuttiaAinekset
- Pullataikina
3 dl kasvimaitoa (käytin 2dl kookosmaitoa ja 1dl vettä)
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
25 g tuorehiivaa
2 rkl kardemummaa (sitä ei vaan voi olla liikaa!)
1 tl kanelia
50 g leivontamargariinia
2 dl kookossokeria
1 chia-muna (sekoita 2rkl chiasiemeniä ja 1/2dl vettä ja anna turvota)
+ kasvimaitoa ja kookossokeria voiteluun
+ mantelirouhetta koristeeksi
*jos käytät munia, voit korvata chia-munan yhdellä kananmunalla
- Kookoskermavaahto
1 purkki (2dl) kookoskermaa (kylmetä jääkaapissa ainakin 2h)
1/2 tl vaniljajauhetta
1 rkl agavesiirappia
- Chiahillo
2 dl haluamiasi marjoja
4 rkl chiasiemeniä
2 rkl agavesiirappia
Valmistus
- Pullataikina
- Anna rasvan lämmitä huoneenlämmössä.
- Valmista myös chia-muna.
- Lämmitä kasvimaito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva.
- Sekoita kuivat ainekset eri kulhossa.
- Lisää jauhoja nesteen joukkoon vähitellen ja sekoita hyvin, käytä yleiskonetta jos sellaisen omistat tai alusta käsin.
- Kun jauhoista on mennyt noin 3 dl, lisää chia-muna.
- Jatka lisäämällä loput jauhoista.
- Lopuksi lisää pehmennyt rasva.
- Kumoa taikina leivonta-alustalle ja muotoile pitkäksi tasapaksuksi pötkyläksi.
- Taikinan pitäisi olla helposti käsiteltävää, mutta edelleen joustavaa.
- Leikkaa pötkylä saman suuruisiksi paloiksi – omastani tuli 7 kappaletta. Tai alunperin 10, mutta pari pullaa olisi jäänyt turhan pieneksi, joten yhdistin ne.
- Pyörittele paloista tasaisia, pyöreitä pullia, ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle.
- Peitä pelti liinalla ja anna pullien kohota ainakin 60 minuuttia, tai jopa hetken pidempään.
- Voitele kohoamisen jälkeen lämpimällä kasvimaidon ja kookossokerin sekoituksella (1dl kasvimaitoa + 1rkl kookossokeria) ja ripottele pinnalle mantelirouhetta sekä himoun verran kookossokeria, jos haluat. Edelleen, jos käytät kananmunia, voit voidella pullat munalla.
- Paista 220 asteessa noin 10-15 minuuttia kunnes pinta on aavistuksen ruskea.
- Anna pullien jäähtyä ennen halkaisemista ja täyttämistä.
- Kookoskerma
- Vatkaa ainekset paksuksi kermavaahdoksi sähkövatkaimella.
- Laita kerma pursotinpussiin tai pakastepussiin ja pursota halkaistun pullan alimman puoliskon reunoille.
- Chiahillo
- Anna pakastemarjojen sulaa huoneenlämmössä tai, jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä ensin pari minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki, ja lisää joukkoon siemenet sekä makeutus, ja sekoita huolella muutamaan kertaan.
- Anna turvota ainakin puoli tuntia, mielellään jopa yön yli.
- Lusikoi chiahilloa pullan alimmalle puoliskolle kookoskermavaahdon keskelle jääneeseen koloon.
Näistä tuli ihan meidän suosikki laskiaispullat. Saatiin isot ja pehmeät, ja ne kohosivat hyvin. Resepti lähti talteen ja tulee käyttöön uudestaankin.
Hei Kati,
Kiitos ihanasta palautteestasi! 🙂