Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat täytetyt pikkuleivät
Gluteenittomat täytetyt pikkuleivät
Julkaistu
Gluteenittomat täytetyt pikkuleivät
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
8
minuuttiaAinekset
200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4,5 dl durrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
0,5 tl suolaa
Täyte: vadelmamarmeladi, nutella tai muu haluamasi marmeladi
Valmistus
- Vaahdota sokeri ja voi.
- Lisää kananmuna ja sekoita kunnolla tasaiseksi.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää kahdessa osassa taikinan joukkoon.
- Levitä taikina nuolijalla tuorekelmun päälle suorakaiteen muotoiseksi. Kääri ja siirrä jääkaappiin jähmettymään 30-60 minuutiksi, tai kunnes taikina on kiinteytynyt kaulittavaan muotoon.
- Kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi ja siirrä takaisin kylmään jähmettymään. Taikina on valmis leivottavaksi kun leivinpaperi irtoaa taikinalevystä kauniisti eli taikinan pinta ei jää leivinpaperiin kiinni.
- Painele muotilla parillinen määrä keksejä jättäen sentin verran väliä keksien väliin. Tee pienemmällä muotilla puoleen haluamasi mallinen reikä keskellä. Tähän sopii esimerkiksi tylla.
- Varsinkin yksityiskohtaisemmissa muodoissa (sydän, tähti, kukka jne.), keskustan taikinapala kannattaa jättää paikalleen, sisäänpäin levinneiden reunojen estämiseksi. Paina kuvio uudestaan heti uunista oton jälkeen.
- Poista taikina keksien välistä. Keksejä ei tarvitse enää siirtää, vaan paistamiseen käytetään alustana toiminutta leivinpaperia. Kauli jäljelle jäänyt taikina ohueksi levyksi kohdan 4. mukaan ja siirrä kylmään odottamaan vuoroaan.
- Paista 175 astetta 8-10 min. Keksien kuuluu jäädä vaaleiksi, joten varo paistamasta niitä liikaa!
Vinkki
- Tällä reseptillä leivot sokerikeksit eli pikkuleivät pikeerikoristelua varten.