Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Sämpylät (vaaleat)
Gluteenittomat Sämpylät (vaaleat)
Julkaistu
Gluteenittomat Sämpylät (vaaleat)
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Annokset
15
kplKypsennysaika
20
minuuttiaTarjoa gluteenittomat sämpylät aamu- tai välipalana. Sämpylöistä tulee erittäin rapeita pinnalta, pohjalta ja maku on todella pehmeä ja maukas! Tästä taikinasta saat 15 kpl sämpylöitä
Ainekset
7,5 dl kädenlämpöistä vettä
1,5 tl suolaa
1 pkt tuoretta hiivaa (tai 1,5 pss. kuivahiivaa)
2 rkl pullomargariinia
9 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Valmistus
- Murustele tuore hiiva kulhon pohjalle ja lisää kädenlämpöisen vesi (+37 asteinen.) (Jos käytät kuivahiivaa sekoita se pieneen jauhomäärään tai suoraan nesteeseen jonka lämpötilan tulee olla +42 asteista.)
- Lisää suola ja vähitellen jauhoja hyvin vatkaten kunnes taikina on sakeahkoa.
- Lisää pullomargariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai yleiskoneella.
- Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
- Laita astian pohjalle leivontaan käytettävät jauhot ja nostele ruokalusikalla taikinasta kasoja siihen ja muotoile niistä jauhotetuissa käsissä pellille joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä.
- Anna kohota hyvin huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin 30 min.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
BLOGI Helkan Keittiössä