Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat ranskalaiset krepit
Gluteenittomat ranskalaiset krepit
Julkaistu
Gluteenittomat ranskalaiset krepit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
8-10
kplGluteenittomat ranskalaiset krepit ovat kuin lettuja, mutta ohuempia, vaaleampia ja hieman erilaisella taikinalla paistettuja. Kokeile ja ihastu!
Ainekset
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
3 kananmunaa
7 dl gluteenitonta kaurajuomaa tai muuta maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen: öljyä tai margariinia
Valmistus
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää gluteeniton kaurajuoma. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, suola ja sokerit. Kaada munamaito hiljalleen jauhojen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää rypsiöljy taikinaan ja sekoita. Anna taikinan levätä jääkaapissa 60min.
- Paista crepesit isolla pannulla keskilämmöllä. Lisää pannulle ohuelti öljyä niin, että sitä on koko pannun pinta-alalla. Käytä apuna silikonista pullasutia. Sekoita taikinaa vispilällä. Kaada taikinaa noin 0,5-1 dl pannulle pannun koosta riippuen. Pyöräytä pannua saman tien niin, että taikina leviää ohueksi kerrokseksi koko pannulle. Käännä crepes kun sen pinta on hyytynyt ja taikinan kiilto on kadonnut. Säilytä valmiit crepesit lautasella folion alla.
- Tarjoile kermavaahdon, marjojen ja hedelmien kanssa.
Iina Sarkama | Iinabites