Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat pikapullat
Gluteenittomat pikapullat
Julkaistu
Gluteenittomat pikapullat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
5-6
kplKypsennysaika
12
minuuttiaMikäs sen ihanampaa kuin vastaleivotun kardemummaisen aromikkaan pullan tuoksu ja se, että herkun saa valmiiksi pika-pikaa, suit sait vikkelään! Gluteenittomat pikapullat ovat vastaus juuri tähän!
Ainekset
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
0,75 dl talous- tai ruokokidesokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 rkl kardemummaa
1 kananmuna
1 dl maitoa
50 g sulatettua voita tai margariinia
- Pinnalle
Raesokeria, voinokare, vaniljasokeria, marjoja, mantelilastuja tai mantelirouhetta
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin kananmuna, maito ja sulatettu rasva.
- Nostele taikinaa lusikalla tukeviin muffinssivuokiin. Ripottele pinnalle raesokeri tai muut paistettavat koristeet. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 – 17 minuuttia.
Vinkki
- Voit halutessasi paistaa pullan vuoassa, jolloin paistolämpötilaa lasketaan 200 asteeseen ja paistoaika on noin 20 – 25 minuuttia.
Mies tykkäsi kovasti. Minä laitoin osaan pakaste mustikoita pinnalle, toiseen meinasin mantelirouhetta, mutta unohdin 😅. Voisilmäpullia olisin miehelle tehnyt, mutta tuumasi, että ihan hyviä ilman lisäsokeria, kun diabetes. Tykättiin molemmat, 6 kpl tuli, kun lisäsin himpun verran jauhoja. Muuten aika löysältä vaikutti taikina.