Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat pestorullat
Gluteenittomat pestorullat
Julkaistu
Gluteenittomat pestorullat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
20
minuuttiaGluteenittomat pestorullat sopivat herkuteltavaksi sellaisenaan tai vaikka keiton kanssa! Leipätaikinaan kääritty pesto ja juusto ovat taivaallinen yhdistelmä.
Ainekset
- Taikina
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
n. 5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
- Väliin
1 purkki vihreää pesto (180-190 g)
100-150 g juustoraastetta (mozzarella)
Valmistus
- Sekoita hiiva jauhoihin ja lisää joukkoon loput ainekset. Vaivaa kunnolla koneella tai käsin. Anna turvota kulhossa noin 5 minuuttia. Taikinan kuuluu olla todella pehmeää ja löysähköä, mutta turvotuksen jälkeen voit lisätä tarvittaessa jauhoja.
- Kumoa taikina hyvin jauhoitetulla pöydälle. Jaa se puoliksi ja siirrä toinen puolikas syrjään. Käyttäen reilusti jauhoja, kaulitse taikinasta suorakaiteen mallinen levy, joka on noin sentin paksuinen. Levitä taikinan päälle puoli purkkia pestoa tasaisesti reunoja myöten. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Rullaa löysästi ja jaa noin kahden sormen paksuisiin palasiin.
- Siirrä rullat leikkauspuoli ylöspäin voidellun muffinssipellin koloihin tai voideltuun vuokaan. Kohota noin 30 minuutin ajan ja paista 220 asteessa 20-25 minuuttia. Muffinssipellissä pestorullat paistuvat nopeammin kuin vuoassa.
- Lämmitä gluteenittomat pestorullat ennen syömistä ja pakasta tuoreena.