Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat muurikkaletut

Gluteenittomat muurikkaletut

Gluteenittomat muurikkaletut

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.8 keskiarvio 5 arvostelijalta

Gluteenittomat muurikkaletut on helppo valmistaa myös gluteenittomasti! Tämä resepti toimii lähes kaikilla meidän jauhoseoksilla.

Ainekset

Valmistus

  • Vatkaa kevyesti kananmuna ja sokerit. Lisää maito, sula voi ja sekoita. Vatkaa joukkoon jauhoseos. Anna turvota noin 15 minuuttia ja sekoita ennen jokaisen letun paistamista. Lisää tarvittaessa enemmän nestettä turvotuksen jälkeen. Jotta muurikkaletuista ei tule liian paksuja, taikinan tulee olla melko juoksevaa.
  • Lämmitä muurikka avotulen päällä kuumaksi. Lisää runsaasti rasvaa ja levitä lastalla koko muurikalle. Näet samalla, onko muurikkapannu tasaisesti ja mihin rasva (eli kohta taikina) tuppaa valumaan. Pyyhi lika ja liika rasva talouspaperilla pois lastaa käyttäen. Rasvaa ei oikeastaan tarvitse lisätä paiston aikana.
  • Pyöräytä taikina spiraalimaisesti muurikalle kauhaa käyttäen. Levitä välittömästi lastalla mahdollisimman ohueksi täyttämällä jääneitä aukkoja ja levittämällä taikinaa isommalle alueelle. Anna paistua kunnolla ennen kääntöä, jotta lettu ei hajoa.
  • Herkuttele marjojen, hillon ja kermavaahdon kanssa!

3 Kommenttia

  1. Hei. Lähti testiin👍. Mietin,että puuttuuko tästä ohjeesta suola? Itse lisäsin taikinaan suolan.

    1. Hei Maiju,

      Iso kiitos kommentista! Suola oli tosiaan jäänyt tästä ohjeesta vahingossa pois, mutta on nyt lisätty reseptiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.