Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Mazariinileivokset
Gluteenittomat Mazariinileivokset
Julkaistu
Gluteenittomat Mazariinileivokset
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Annokset
n. 20
kplKypsennysaika
15
minuuttiaOhjeesta tulee noin 20kpl
Ainekset
- Pohjat
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 tl leivinjauhetta
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Täyte
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 kananmunaa
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
200 g vadelmahilloa
- Kuorrutus
4 dl tomusokeria
3-4 rkl vettä
karamelliväriä maun mukaan
Valmistus
- Pohjat
- Valmista ensin pohjat. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää kananmuna vatkaten.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.
- Nosta taikina jähmettymään jääkaappiin noin tunniksi.
- Voitele metalliset vuokat ja painele taikinaa niiden pohjalle ja reunoille.
- Nosta ne jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Täyte
- Valmista täyte vatkaamalla voi pehmeäksi.
- Lisää siihen sokeri, mantelijauhe sekä kananmunat vatkaten munat yksitellen taikinaan.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja vatkaa jauhot taikinaan.
- Laita hilloa ohuehko kerros pohjien päälle.
- Lusikoi täytettä päälle niin että vuoat täyttyvät.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
- Irrota leivonnaiset vuoista hieman jäähtyneinä.
- Kuorrute
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
- Levitä jäähtyneiden leivosten pinnalle lusikalla tai pursotuspussin avulla.