Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Laskiaispullat

Gluteenittomat Laskiaispullat

Gluteenittomat Laskiaispullat

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 2 arvostelijalta
Kypsennysaika

10

minuuttia

Leivo tänä vuonna gluteenittomat laskiaispullat itse ihan alusta asti! Tällä ohjeella valmistuvat kuitenkin oikein maistuvat ja rakenteeltaan pehmoiset gluteenittomat laskiaispullat. Laskiainen ei ole mitään ilman laskiaispullia!

Ainekset

Valmistus

  • Juuri
  • Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito.
  • Lisää sokeri ja Pullajauhoseos.
  • Anna olla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia ( tai kunnes kuplii )
  • Lisää
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
  • Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
  • Leivo taikina heti pikkupulliksi tai tee korvapuusteja (kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmeä voi, sokeri ja mausteet).
  • Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin puolen tunnin ajan.
  • Voitele kohonneet pullan kananmunalla.
  • Tee pikkupulliin viilto keskelle ja laita siihen nokare voita ja ripottele päälle raesokeria.
  • Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
  • Kokoaminen
  • Leikkaa kansi ja tee pohjaosaan keskelle kolo. Täytä haluamallasi tavalla, esimerkiksi perinteisesti hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Yksi kommentti

  1. Tähän mennessä paras pullataikina mitä olen kokeillut,laskiais pullat todella hyvät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.