Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Laskiaisdonitsit
Gluteenittomat Laskiaisdonitsit
Julkaistu
Gluteenittomat Laskiaisdonitsit
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Annokset
12
kplKypsennysaika
7
minuuttiaOhjeesta tulee 12 minidonitsia (halkaisija noin 7,5 cm)
Ainekset
- Taikina
0,5 dl öljyä
2 dl vissyä
1 kananmuna
1 dl hienoa sokeria
0,5 tl suolaa
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
- Väliin
2 dl kuohukermaa
Mansikkahilloa
Valmistus
- Taikina
- Sekoita öljy, vissy, kananmuna ja sokeri kulhossa.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Sekoita sekaisin. Taikina saa olla löysää.
- Lusikoi taikina pursotuspussiin tai pakastepussiin, josta leikkaat kulman auki.
- Voitele donitsipelti. Pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoliväliin asti.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia. Pinta saa jäädä vaaleaksi.
- Väliin
- Anna donitsien jäähtyä ja leikkaa ne halki.
- Vispaa kerma vaahdoksi. Levitä donitsin alapuolelle hilloa ja pursota kermaa päälle.
- Nosta donitsin yläpuoli hatuksi.