Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Joulutortut
Gluteenittomat Joulutortut
Julkaistu
Gluteenittomat Joulutortut
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
10
minuuttiaGluteenittomat joulutortut kuuluvat ehdottomasti perinteiseen joulupöytään. Luumusoseen sijaan torttuihin voi käyttää esimerkiksi myös omenasosetta.
Ainekset
1 tlk (250 g) maitorahkaa
250 g voita
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
- Täytteeksi
luumusosetta
- Voiteluun
kananmuna
- Lehtevä taikina
100 g Voita ohuina lastuina taikinan väliin
Valmistus
- Sekoita pehmeä voi ja maitorahka tasaiseksi.
- Lisää seokseen leivinjauhe-jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Laita taikina kelmuun suorakaiteen muotoisena palana ja anna kovettua jääkaapissa ennen leivontaa.
- Kauli taikinasta levy ja tee siitä erilaisia tähtitorttuja tai pasteijan muotoon taitettuja joulutorttuja.
- Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa 10-13 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja gluteenittomat joulutortut ovat valmiita nautittavaksi.
- Vaihtoehtoisesti
- Voit myös kaulia taikinaan voita, jos haluat lehtitaikinaa muistuttavan tuloksen.
- Kauli jääkaappikylmä torttutaikina jauhotetulla pöydällä n. 20×30 cm levyksi.
- Vuole voista juustohöylällä ohuita siivuja ja levitä taikinalevyn päälle.
- Taita sen jälkeen taikina kolmeen osaan eli pitkät sivut keskelle. Poista jauhot kaulittavilta pinnoilta.
- Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli taas n. 20×30 cm levyksi. Toista sama vielä kolme kertaa.
- Laita taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa. Leivo tortuiksi.
Vinkki
- Torttutaikina soveltuu hyvin myös piiraiden pohjataikinaksi.
Ohjeessa kerrotaan kaulinnasta ja taittelusta. Lisätäänkö voita vai ei? Sitä ei mainita. Taikinaa vain kaulitaan ja käännellään ja taitellaan.
Hei Hannele! Reseptistä on jäänyt voi pois. Kiitos kun huomautit!
Sopiiko pullajauho vaalean jauhon tilalle joulutortuissa?
Kyllä voi. Pullajauhoseoksemme on hyvä yleisjauho vaalean jauhoseoksemme lisäksi. Ainoa ero näiden kahden välillä on, että pullajauhoseoksessa ei ole lainkaan maissisuurimoita tai tattaria.
Hyvä ja helposti käsiteltävä taikina 🙂