Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat ja vegaaniset suklaahipputäytekeksit
Gluteenittomat ja vegaaniset suklaahipputäytekeksit
Julkaistu
Gluteenittomat ja vegaaniset suklaahipputäytekeksit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
9
täytekeksiäKypsennysaika
10
minuuttiaHerkulliset gluteenittomat ja vegaaniset suklaahipputäytekeksit sopivat makean nälkään! Tumma suklaa ja sokeri tekevät kekseistä makeita, jota kurpitsatäyte tasoittaa mukavasti.
Ainekset
1 rkl chian siemeniä + 3 rkl vettä
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Jauhoseosta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Pikakaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua kardemummaa
0,25 tl suolaa
120 g maidotonta margariinia
2 dl kookossokeria (käy myös fariinisokeri)
120 g maidotonta tummaa suklaata paloina
- Täyte
80 g kurpitsasosetta
80 g maidotonta margariinia
90 g tomusokeria
Valmistus
- Sekoita ensin chian siemenet ja vesi hyytelöksi ja laita sivuun.
- Sekoita kulhossa kuivat aineet: Viljatuotteen jauhot, pikakaurahiutaleet, leivinjauhe, ruokasooda, kardemumma ja suola.
- Vatkaa toisessa kulhossa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet puukauhalla sekoittaen, kunnes taikina on kiinteää. Lisää lopuksi joukkoon suklaapalat.
- Ota taikinasta noin 2 rkl (30 g) kerrallaan ja pyörittele palloksi. Jatka, kunnes koko taikina on palloina. Laita taikinapallot pakastimeen 15 minuutiksi, jotta keksit eivät leviä liikaa paistaessa.
- Lämmitä uuni 180C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Paista 9 tai 10 keksiä uunipellillä, yksi uunipelti uunissa kerrallaan noin 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä kokonaan, sillä ne ovat hyvin pehmeitä lämpimänä.
- Vaahdota kurpitsasose, pehmeä margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Pursota kahden keksin väliin täytettä. Gluteenittomat ja vegaaniset suklaahipputäytekeksit ovat valmiita nautittaviksi!
Tiina Strandberg | My Berry Forest