Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Härkäpapupiparit
Gluteenittomat Härkäpapupiparit
Julkaistu
Gluteenittomat Härkäpapupiparit
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Kypsennysaika
10
minuuttiaGluteenittomat härkäpapupiparit yllättävät iloisesti herkullisella maullaan. Kokeile ja ihastu sinäkin!
Ainekset
110 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
1 munan valkuainen
2 tl sitruunankuorijauhetta (tai 1 raastettu sitruunan kuori)
0,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
1 rkl vettä
- Koristeluun
100 g suklaata
Valmistus
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota voi ja tomusokeri vaahdoksi.
- Lisää valkuainen ja sekoita kevyesti vaahtoon.
- Sekoita sitruunankuori ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää ne sekä vesi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Jauhota leivonta-alusta ja ripota taikinan päälle jauhoa. Kauli ohueksi ja ota piparimuotilla siitä haluamasi muotoisia keksejä.
- Nosta keksit varovasti leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa (180 astetta) noin 10 minuuttia.
- Keksien jäähtyessä sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa pursotuspussissa.
- Tee kulmaan pieni reikä ja valuta suklaata keksien päälle. Anna jähmettyä.
- Gluteenittomat härkäpapupiparit katoavat nopeasti parempiin suihin.
Jamiela Ruotsalainen | WillaSarkko